Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια κατά παραγγελία αγιογραφία και ο Ολυμπιακός

Μια κατά παραγγελία αγιογραφία και ο Ολυμπιακός

Ο Ψαρρόπουλος δεν είναι ούτε «Ολυμπιακός», ούτε «Ολυμπιακάκιας». Θωμάς και Θωμάκιας ήταν πάντα και τέτοιος παρέμεινε μέχρι και σήμερα. Εσχάτως είναι και «Γιαννάκιας», λόγω ισχυρών οικογενειακών δεσμών.

Ως επιλογή, «από το χώρο των Ενώσεων» μάλιστα, για την προεδρία της ΕΠΟ η υποψηφιότητα του κ. Ψαρρόπουλου είναι μια αστεία υπόθεση. Είναι μια επιλογή που ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα μιας ΕΠΟ παρακμιακής, σε έκπτωση αξιών, αιχμάλωτης συμφερόντων διάφορων χαλίφηδων αι πλήρως υποταγμένης στη γνωστή συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ με ολίγη από Π.Α.Ο.

Στην ουσία πρόκειται για μια επιλογή που έγινε μεταξύ ομάδων συμφερόντων που κινούνται εντός και περί την ΑΕΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης εγκατέλειψε πλήρως το γήπεδο των Ενώσεων με συνέπεια να προκύψει ένα αριθμός Ενώσεων ελευθέρας βοσκής, που διεκδικούν, υποτίθεται ένα δικό τους ρόλο στην επόμενη μέρα.

Με ονομαστικούς όρους τον κ. Ψαρρόπουλο επέλεξαν να ηγηθεί της χειρότερης, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και προβλέψεις, ΕΠΟ όλων των εποχών ο κ. Μελισσανίδης σε συνεργασία με τον κ. Θωμά Μητρόπουλο και τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο.

Καμία Ένωση δεν ρωτήθηκε, καμίας Ένωσης δεν ζητήθηκε η άποψη, σε καμία Ένωση δεν δόθηκε ο λόγος να διατυπώσει άποψη, για καμία Ένωση δεν αναλώθηκε χρόνος για να πειστεί. Αυτού του είδους οι αναφορές, για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της ΕΠΟ, είναι ανέκδοτα της κακιάς ώρας!!!

Ανακοινώθηκε σε όλες τις Ενώσεις της επιρροής της ΑΕΚ και όσων απόμειναν από τον ΠΑΟΚ η απόφαση «Ψαρρόπουλος για πρόεδρος» και τέλος. Όλες, όπως προβλέπεται από τον βαθμό υποταγής τους, συμφώνησαν και ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής υποδείξεων υπέρ του εκλεκτού της ΑΕΚ Τίποτε άλλο!!!

Η εκλογή του κ. Ψαρρόπουλου παρουσιάζεται (και αριθμητικά είναι) ως δεδομένη. Ο ίδιος διαλαλεί ότι έχει στην τσέπη του 44-45 ψήφους στις 69 που συνολικά ψηφίζουν, άρα πρόβλημα κανένα.

Την ίδια ώρα, που όλα εμφανίζονται να είναι τελειωμένα και αναζητείται απλώς η ημερομηνία για τη διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, το σύστημα της εν Αθήναις εξυγίανσης αισθάνεται, για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, την ανάγκη να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο του υποψηφίου προέδρου ως συνδεόμενου με φίλαθλα (ίσως οπαδικά) αισθήματα με τον Ολυμπιακό.

Ως, εάν, η επιτηδευμένη «ολυμπιακοφροσύνη» του κ, Ψαρρόπουλου να είναι το διαβατήριο για να περάσει αβρόχοις ποσίν τον Ρουβίκωνα των εκλογών και να εγκατασταθεί στην κοινή συνείδηση σαν ένας «Ολυμπιακάκιας «(έτσι δήλωσε), που προαλείφεται για πρόεδρος της ΕΠΟ με τις αποκλειστικές ευλογίες της ΑΕΚ (ΠΑΟΚ δεν υπάρχει έτσι ή αλλιώς), λόγω των απροσδιόριστων ικανοτήτων του (!!!!), τις οποίες μερικοί πρόεδροι Ενώσεων ανακάλυψαν τώρα και με ενθουσιασμό δέχθηκαν να τον προτείνουν να ηγηθεί της ΕΠΟ. Ούτε στα παραμύθια!!!

Ο ίδιος ο Ψαρρόπουλος σε όποιο προστατευμένο περιβάλλον και αν βρεθεί δεν παραλείπει, αντίθετα επιμελημένα προωθεί, τη δημόσια εικόνα ενός «Ολυμπιακάκια», δηλαδή ενός οπαδού του Ολυμπιακού, «που έτσι γεννήθηκε κι έτσι θα πεθάνει», άρα μάλλον κάνει λάθος ο Ολυμπιακός που δεν συμφωνεί στην υποψηφιότητα του και δεν μετέχει και αυτός στο μπλοκ εξουσίας υπό την ΑΕΚ. Αυτό θέλει να πει, αλλά κωλύεται να το ξεστομίσει!

Ο κ. Ψαρρόπουλος δεν είναι ούτε «Ολυμπιακός», ούτε «Ολυμπιακάκιας». Θωμάς και Θωμάκιας ήταν πάντα από εκείνες τις χρυσές εποχές της παράγκας της Λεωφόρου Καβάλας και τέτοιος παρέμεινε μέχρι και σήμερα. Εσχάτως είναι και «Γιαννάκιας», λόγω ισχυρών οικογενειακών δεσμών.

Με τον Θωμά ξεκίνησε, ως συνεταίρος του Θωμά «καταξιώθηκε», μέσω του Θωμά βρέθηκε στην ΕΠΟ το 1996 στην Αλεξανδρούπολη και για χάρη και του Θωμά «την κοπάνησε» από την παράταξη Γκιρτζίκη (του κατηγορούμενου και αυτού ως «Ολυμπιακάκια») το 2016 και βρέθηκε να υπερασπίζεται με τα στήθη του την εξυγίανση και την κάθαρση των διάφορων Κοντονήδων, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Γνωστά και στις πέτρες του αύλειου χώρου στο Γουδή αυτά…

Ήταν στην «αγία τριάδα» του Θωμά στην Εκτελεστική Επιτροπή αυτής της ΕΠΟ. Η βασική του αποστολή, τρία χρόνια τώρα, ήταν να παίρνει σε όλες τις συνεδριάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ τα κομμάτια της ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού (αλλά και της UEFA, στο πρόσωπο του κ. Φούσεκ). Όσα έκανε και είπε τόσο για την οργάνωση και διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου (έδρα, ημερομηνία διεξαγωγής και ρόστερ), όσο και για το αίτημα των ερυθρολεύκων να διεξαχθούν με την παρουσία θεατών οι ημιτελικοί του Κυπέλλου (στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ) είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.

Σε όλες αυτές τις συνεδριάσεις και σε όλες τις ψηφοφορίες ο κ. Ψαρρόπουλος τίμησε τον Θωμά και τη σχέση του με την ΑΕΚ και έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να είναι ευχαριστημένος ο μέντορας του και το αφεντικό του.

Η ευρύτερη ποδοσφαιρική οικογένεια γνωρίζει πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες του κ. Ψαρρόπουλου, τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ (αρχής γενομένης από εκείνη την αλησμόνητη που είχε διεξαχθεί στο παλιό Holiday Inn κι ακόμα ο κ. Λυσσαρίδης ψάχνει να βρει τι έγινε και ο κυρ Σταύρος «είδε το φως το αληθινό» και την κοπάνησε από την αντιπολίτευση σε ένα βράδυ μέσα), όσο και στην μετέπειτα παρουσία του, είτε σε θέσεις ευθύνης, είτε κοντά σε αυτές. Οι παλιοί της ΕΠΟ διηγούνται πολλές και πιπεράτες ιστορίες, γεμάτες εναλλαγές στάσης και διάθεσης ανάλογα με τον άνεμο (και στο Αιγαίο φυσάνε πολλοί αέρηδες), αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για όσους τα ξέρουν από πρώτο χέρι (κι είναι πολλοί).

Η κατά παραγγελία αγιοποίηση του και η φιλοτέχνηση μιας δημόσιας εικόνας συναίνεσης και συμπόρευσης (ποιου με ποιους;) κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο κίνδυνος ο κ. Ψαρρόπουλος να χαρακτηριστεί ως αποκλειστικός υποψήφιος της ΑΕΚ (ούτε καν του ΠΑΟΚ, πλην ενός σκληρού πυρήνα) εκτιμήθηκε ότι ενέχει μεγάλους κινδύνους περισσότερο για τη θητεία του και πολύ λιγότερο για την εκλογή του.

Στον σχεδιασμό αυτό ο Ολυμπιακός επιλέχθηκε να παίξει το ρόλο της κολυμβήθρας του Σιλωάμ για να διαγραφούν όλες οι «αμαρτίες» του υποψηφίου προέδρου και να αποκατασταθεί στο ευρύ κοινό, που τον αγνοεί, η εικόνα ενός προσώπου ευρύτερης αποδοχής από εκείνους, τους ελάχιστους, που τον πρότειναν και στη συνέχεια τον επέβαλαν.

Η θητεία του κ. Ψαρρόπουλου (όποτε και αν διεξαχθούν οι εκλογές) είναι, ήδη, σημαδεμένη και οδηγεί στην γενικευμένη παρακμή, στην κατάπτωση και σε ένα ποδόσφαιρο αιχμάλωτο σε συμφέροντα και συσχετισμούς σε βαθμό πολύ χειρότερο από αυτόν που σήμερα περιγράφεται.

Σε αυτή την προδιαγεγραμμένη πορεία είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συμπράξει ο Ολυμπιακός. Οπότε, λεβέντες, παίξτε μπάλα μόνοι σας!

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024