Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Ελλάδος : Ξανά στη Ριζούπολη, ύστερα από 38 χρόνια και 9 μήνες

Εθνική Ελλάδος : Ξανά στη Ριζούπολη, ύστερα από 38 χρόνια και 9 μήνες

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Εθνική Ελλάδος θα αγωνιστεί στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης

Χρειάστηκε να παρέλθουν 38 χρόνια και 9 μήνες για να παραταχθεί ξανά στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης η Εθνική Ελλάδος ανδρών.

Η Γαλανόλευκη υποδέχεται σήμερα την Κύπρο (11/11, 16:45, Open TV, CosmoteSport1) σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας επιστρέφοντας στην έδρα που χρησιμοποίησε μία φορά κατά το παρελθόν.

Ηταν 10 Φεβρουαρίου 1982, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φιλοξένησε στη Ριζούπολη την Ανατολική Γερμανία. Εκείνο το βροχερό μεσημέρι της Τετάρτης (στις 15:00 είχε προγραμματιστεί η σέντρα) η ομάδα του Χρήστου Αρχοντίδη υπέστη ήττα 0-1 με το γκολ του Ματίας Λίμπερς στο 71’. Μάλιστα, κορυφαίος από πλευράς Ελλήνων ήταν ο τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Νίκος Σαργκάνης.

«Η Εθνική είχε ανύπαρκτο κέντρο και σώθηκε από βαριά ήττα χάρη στον Σαργκάνη» έγραψε την επόμενη μέρα η εφημερίδα «Αθλητικη Ηχώ» που είχε τίτλο στο σχολιασμό του φιλικού αγώνα «άστοχοι πειραματισμοί έφεραν τη νέα ήττα» (σημειωτέον είχε προηγηθεί το 1-2 από την Πορτογαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Ξεκάθαρη δηλαδή η κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικό για τις επιλογές του χρεώνοντάς του μεταξύ άλλων τη χρησιμοποίηση του Νίκου Βαμβακούλα στα χαφ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η καλύτερη στιγμή της Ελλάδας ήταν η κεφαλιά του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη που προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Διαιτητής: «Ατομιστές οι Ελληνες»

Χρήζει αναφοράς πως εκείνη την εποχή δεν ίσχυε η απαγόρευση δηλώσεων για τους διαιτητές και ο Πάολο Μπέργκαμο κατέθεσε την άποψή του για τις ομάδες χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην κριτική.

«Το παιχνίδι δεν ξεπέρασε το μέτριο επίπεδο, αλλά υπήρξε αθλητικό» ανέφερε αρχικά ο Ιταλός και ακολούθως σχολίασε την εικόνα της Εθνικής Ελλάδος: «Η ομάδα σας δεν έχει καλό σύνολο. Οι περισσότεροι παίκτες σας είναι ατομιστές κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει στην ορθή ανάπτυξη του παιχνιδιού».
Ντεμπούτο για τρεις

Στο ματς με την Ανατολική Γερμανία (εντασσόταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro 1984) καταγράφηκε η παρθενική συμμετοχή με την Εθνική ανδρών για τρεις ποδοσφαιριστές: τον Γιάννη Γκαλίτσιο της Λάρισας, τον Τάκη Περσία του Ολυμπιακού και τον Αντώνη Κασδοβασίλη της Δόξας Δράμας.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Ιωσηφίδης συμπλήρωνε 49 εμφανίσεις για να ολοκληρώσει εν τέλει τον κύκλο του στη Γαλανόλευκη με 51 παιχνίδια.

Η ενδεκάδα της Εθνικής: Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Γκαλίτσιος, Καρούλιας (73’ Ξανθόπουλος), Κούης (87’ Κασδοβασίλης), Δαμανάκης, Λιβαθινός, Περσίας (46’ Ιωσηφίδης), Αναστόπουλος, Δημόπουλος Χ. (73’ Χαραλαμπίδης), Μαύρος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024