Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Maybach S-Class 2021: Ενός πολυτελούς… πολυτελέστερο έπεται

Mercedes-Maybach S-Class 2021: Ενός πολυτελούς… πολυτελέστερο έπεται

Η γερμανική φίρμα εξελίσσει την πολυτελέστερη παραλλαγή της S-Class με την σφραγίδα της Maybach η οποία εκτός από εκκεντρικά πολυτελής και εξεζητημένη προδιαγράφεται και plug-in υβριδική τεχνολογία η οποία θα της εξασφαλίσει περισσότερη ισχύ από ποτέ άλλοτε.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά της S-Class έχει ήδη βρει την θέση της στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της Mercedes-Benz αποτελώντας, ως συνήθως, ορόσημο πολυτέλειας για μια κατηγορία που αποτελεί την κορωνίδα των premium.

Αυτό δεν σημαίνει την ολοκλήρωση του project που ακούει στο όνομα S-Class από πλευράς της Mercedes-Benz αλλά την αναζήτηση του επόμενου και πολυτελέστερου σκέλους του που φέρει φυσικά την υπογραφή Maybach.

H εν λόγω έκδοση εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης, ρίχνοντας λίγο περισσότερο φως στις ομοιότητες αλλά κυρίως στις διαφορές της με το μοντέλο στο οποίο βασίζεται.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά της, η Mercedes-Maybach S-Class θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση αμαξώματος με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ θα διαθέτει μια ανασχεδιασμένη γρίλια, νέο προφυλακτήρα και την χαρακτηριστική διχρωμία της Maybach.

Aναθεωρημένα σε σχέση με την S-Class, δείχνουν τα LED φωτιστικά σώματα και ο πίσω προφυλακτήρας ο οποίος ενσωματώνει διαφορετικό αεροδυναμικό διαχύτη και σύστημα εξαγωγής. Την εξωτερική εικόνα της έκδοσης θα συμπληρώνουν οι αναδυόμενες χειρολαβές οι οποίες θα αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού της Maybach έκδοσης.

Επίσης όπως ισχύει και για την S-Class, η νέα πολυτελέστερη έκδοση θα επωφεληθεί από μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας τα οποία θα εξασφαλίζουν στην έκδοση της Maybach δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, δηλαδή θα επιτρέπουν στον οδηγό υπό ορισμένες συνθήκες (π.χ. αυτοκινητόδρομοι) να αποσύρει τα χέρια του από το τιμόνι. Ωστόσο, επί του παρόντος εκκρεμούν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν το συγκεκριμένο σύστημα να λειτουργήσει πλήρως.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, αναμένεται ανάλογος εξοπλισμός με την S-Class με κυρίαρχες τις οθόνες 12,3 και 12,8 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και για το infotainment αντίστοιχα, με τη διαφορά ότι αυτές θα περιστοιχίζονται από πολυτελέστερα υλικά τα οποία θα επενδύουν το σύνολο του θαλάμου που, επιπλέον, θα επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση για τους επιβαίνοντες του πίσω καθίσματος όπου θα παρεπιδημούν εξοπλιστικά στοιχεία όπως περισσότερες οθόνες αφής, mini bar, υποπόδια κτλ.

Όπως ισχύει για κάθε Maybach, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση θα αξιοποιηθούν οι ισχυρότεροι κινητήρες από το οπλοστάσιο της S-Class η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα αποκτήσει έκδοση με τα διακριτικά AMG. Αυτή θα μετέλθει την plug-in υβριδική τεχνολογία που εφοδιάζει την «απλή» S-Class προς όφελος φυσικά μεγαλύτερων επιδόσεων.

Αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία για τη συγκεκριμένη έκδοση, τον ρόλο του κινητήρα εσωτερικής καύσης αναμένεται να αναλάβει ο V8 των 4,0 λίτρων που υποβοηθούμενο από ηλεκτρικό μοτέρ θα προσφέρει συνδυαστικά ισχύ που θα φτάνει έως και τους 800 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να παρέχει επίσης τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με την ενέργεια των μπαταριών της για περίπου 100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Mercedes-Maybach S-Class αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από την επόμενη χρονιά με αρχική τιμή που αναμένεται να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024