Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Καθυστέρησαν να ανακοινώσουν την είδηση για το εμβόλιο για να μην καρπωθώ τη νίκη

Τραμπ : Καθυστέρησαν να ανακοινώσουν την είδηση για το εμβόλιο για να μην καρπωθώ τη νίκη

Ο Τραμπ θεωρεί ότι υπήρξε σκόπιμη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις για το εμβόλιο προκειμένου να μην καρπωθεί ο ίδιος τη νίκη, όπως αναφέρει.

Τα «πυρά» του Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκαν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)  και ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι υπήρξε σκόπιμη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις για το εμβόλιο προκειμένου να μην καρπωθεί ο ίδιος τη νίκη, όπως αναφέρει.

Η Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Βiontech ανακοίνωσαν χθες ότι το εμβόλιο που παρασκεύασαν αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης, και βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικασιών προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα για έγκριση από την FDA.

Σύμφωνα με τον Τραμπ ωστόσο, η ανακοίνωση κρατήθηκε σκόπιμα μυστική πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Η FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια ΝΙΚΗ Εμβολίου, πριν από τις εκλογές, έτσι αντίθετα βγήκε πέντε ημέρες αργότερα – Όπως είχα πει!»

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Πρόεδρος, δεν θα είχατε το εμβόλιο για άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε η FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές!» ισχυρίστηκε σε μια σειρά tweets.

«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοινώνανε ένα εμβόλιο μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν. Ομοίως, η FDA θα έπρεπε να το είχε ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σώσει ζωές!» είχε αναφέρει νωρίτερα ο Τραμπ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου: Ράγκνικ το καλοκαίρι και στο βάθος Αλόνσο και… Κλοπ

Η Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως καταλήγει στην περίπτωση του Ραλφ Ράγκνικ για τον βαυαρικόι πάγκο, περιμένοντας το 2025 τον Τσάμπι Αλόνσο ή τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024