Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλμπαϊράκ : Το παρασκήνιο της παραίτησης – σοκ του γαμπρού του Σουλτάνου

Αλμπαϊράκ : Το παρασκήνιο της παραίτησης – σοκ του γαμπρού του Σουλτάνου

Θυσία ή καρατόμηση; Πριν από μερικά 24ωρα κανένας δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου θα υπέβαλλε την παραίτηση του

Θυσία ή καρατόμηση; Πριν από μερικά 24ωρα κανένας δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου θα υπέβαλλε την παραίτηση του.

Προηγήθηκε ένα καυτό Σαββατοκύριακο παρασκήνιο διαψεύσεων και επιβεβαιώσεων. Ο ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα Μπεράτ Αλμπαϊράκ έκανε γνωστή την παραίτηση του στα social media.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι λογαριασμοί του εξαφανίζονται. Μέχρι τη Δευτέρα, που η παραίτηση του επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη:Toν Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τζουμχουριέτ αποκαλύπτει ότι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ! Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε ,τότε, τον Αλμπαϊράκ, στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια!

Η άνοδος και η πτώση του Τσάρου της τουρκικής οικονομίας

Μπορεί ο Μπεράτ να έδωσε μπουνιά στον νέο τραπεζίτη Αλλά δε θα ξεχάσει ποτέ αυτή που φέρεται να έφαγε από τον ίδιο Ερντογάν επειδή απάτησε την κόρη του με την πρώην Μις Τουρκία.

Οι φήμες είχαν φουντώσει κι από μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στις 22 Ιουνίου στο Facebook και φέρεται να δείχνει τον Αλμπαϊράκ με το εκρηκτικό μοντέλο, Οζγκιέ Ουλουσόι, σε ένα γιοτ.

Ο γάμος με τη μεγαλύτερη κόρη του, Έσρα, ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Αργότερα θα αποκτήσουν και τρία παιδιά.

Η φωτογραφία που ξεσκεπάζει το σκάνδαλο, χάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμα όμως και αυτό, του συγχώρησε, παρακάμπτοντας τους φυσικούς διαδόχους και γιούς του Τούρκου προέδρου, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Κονσιλιέρι», που περιγράφει τον έμπιστο, εκπρόσωπο και δεξί χέρι του αρχηγού της Σικελικής μαφίας.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο ρόλος του γαμπρού του Τραμπ

Ο Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ μόλις 26 χρονών, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος σε διεθνή επιχειρηματικό όμιλο, στον οποίο διατήρησε την κραταιά θέση μέχρι το 2011. Τα FinCEN FiLes φέρνουν στο φως μία σειρά «ύποπτων δοσοληψιών», εκείνη την περίοδο.

Η έρευνα φέρεται να ακολουθεί τα ίχνη μαύρου χρήματος, μεταξύ 6 Ιουνίου 2013 και 1ης Ιουλίου 2014, το οποίο και ξέπλυνε η Aktif Bank. Η τράπεζα φέρεται να έχει μεσολαβήσει για ύποπτες συναλλαγές αξίας περίπου 77,3 εκατομ. ευρώ μέσω συνεργατών της στις ΗΠΑ. Κάποια από τα εν λόγω ποσά διακινήθηκαν προς την βιομηχανία της πορνογραφία και το λαθρεμπορίου χρυσού.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς εκτός από τον Αλμπαϊράκ φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Ο τελευταίος, μάλιστα, εμφανίζεται να ζήτησε και να έλαβε από τον Ντόναλντ Τραμπ ασυλία της επίμαχής τράπεζας.

Καθόλο τυχαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη διάθεση να αναμοχλεύσει την υπόθεση της Χαλκμπανκ επομένως εξηγούνται οι κινήσεις του Τούρκου προέδρου με τα έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε αυτό το σκάνδαλο.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024