Κοροναϊός : Ρεκόρ θανάτων από το 2ο κύμα της πανδημίας – Στις 40.987 τα θύματα
Στη Γαλλία, 551 ασθενείς με τη νόσο Covid-19 πέθαναν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ για το 2ο κύμα, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε 40.987
Στη Γαλλία, 551 ασθενείς με τη νόσο Covid-19 πέθαναν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ για το 2ο κύμα, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε 40.987, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του συστήματος Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.
Μπροστά μας η κορύφωση της επιδημίας
«Η κορύφωση της επιδημίας βρίσκεται μπροστά μας, το 2ο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη», προειδοποίησε ο Σαλμόν, παρατηρώντας, ωστόσο, «μια βραδύτερη πρόοδο» της επιδημίας «παντού, όπου εφαρμόστηκαν νωρίς μέτρα αναχαίτισης, ιδίως η απαγόρευση της κυκλοφορίας».
Στο 1,8 εκατ. τα κρούσματα
Το ρεκόρ θανάτων σε διάστημα 24 ωρών σε νοσοκομεία, στο πρώτο κύμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού, σημειώθηκε στις 6 Απριλίου, με 613 νεκρούς. Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα μετρά 1.807.479 κρούσματα Covid-19 από την αρχή της επιδημίας. Επιπλέον, 31.125 ασθενείς με νέο κοροναϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 4.690 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ήτοι 163 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες.
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία


