Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η πανδημία στην πιο φονική φάση της - 200 νεκροί σε μόλις εννιά μέρες

Κοροναϊός : Η πανδημία στην πιο φονική φάση της – 200 νεκροί σε μόλις εννιά μέρες

Πέραν της «έκρηξης» των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό, έχει εκτοξευτεί, όπως είχε προβλέψει προ ημερών και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας

Αδυσώπητο, όπως είχαν προβλέψει οι ειδικοί, αποδεικνύεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς τις τελευταίες μέρες φαίνεται η πραγματική συνέπεια της έξαρσης των κρουσμάτων, για την οποία ευθύνεται κατά κύριο λόγο η απουσία αποτελεσματικών μέτρων, αλλά και η απερισκεψία κάποιων λίγων, οι οποίοι καταστρέφουν όλα αυτά για τα οποία πολέμησε το σύνολο της χώρας για πολλούς μήνες.

Αυτή η συνέπεια είναι το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, η χειρότερη παράμετρος της πανδημίας.

Πέραν της «έκρηξης» των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό, έχει εκτοξευτεί, όπως είχε προβλέψει προ ημερών και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, κάθε μέρα που περνάει σπάει η μακάβρια λίστα σπάει το προηγούμενο ρεκόρ.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ, με 41 θανάτους, σπαραλιάζοντας το χθεσινό των 35, το οποίο με τη σειρά του είχε σπάσει το προχθεσινό των 34.

200 θάνατοι στις πρώτες εννιά μέρες του Νοεμβρίου

Μέσα σε μόλις 9 μέρες του Νοεμβρίου οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 200, τη στιγμή που οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα είναι 825. Με λίγα λόγια, πάνω από το 24% των θανάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας έχουν καταγραφεί σε 9 μέρες.

Ένα ακόμα τρομακτικό στοιχείο είναι ότι από τους 200 θανάτους στις πρώτες μέρες 9 μέρες του μήνα, πάνω από τους μισούς, δηλαδή 110, καταγράφηκαν σε 3 μόλις ημέρες: Σάββατο με 34, Κυριακή με 35 και σήμερα με 41.

Δείτε αναλυτικά τους θανάτους ανά μέρα:

  • 01/11: 9 νεκροί
  • 02/11: 7 νεκροί
  • 03/11: 13 νεκροί
  • 04/11: 18 νεκροί
  • 05/11: 29 νεκροί
  • 06/11: 14 νεκροί
  • 07/11: 37 νεκροί
  • 08/11: 35 νεκροί
  • 09/11: 41 νεκροί

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, από τους 825 θανάτους συνολικά στη χώρα οι 335 (40.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε δραματική αύξηση νεκρών από κοροναϊό τις επόμενες μέρες

Μάλιστα, το χειρότερο όλων είναι πως ίσως οι 41 θάνατοι που ανακοινώθηκαν σήμερα, να μην αποτελούν την κορύφωση (το peak) της καμπύλης των νεκρών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οι θάνατοι έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους στην Ελλάδα.

«Το peak όσον αφορά την θνησιμότητα είναι και αυτό κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από την διείσδυση της επιδημίας στις μεγαλύτερες ηλικίας, μάλιστα θα παρακολουθήσουμε μέσα στην εβδομάδα. Λογικά μέσα στην επόμενη, στις επόμενες δέκα μέρες θα πρέπει να δούμε και την κορύφωση της επιδημίας».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μαγιορκίνης είχε προειδοποιήσει για δραματική αύξηση νεκρών.

«Ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα, εξήγησε αναφερόμενος στους θανάτους από τον φονικό ιό. «Δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Δυστυχώς δεν πέρασε ούτε μια μέρα και η μακάβρια αυτή πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024