Εκατόν έντεκα κρούσματα ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κύπρος, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 6.098. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 68 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας εκτός αναπνευστήρα. ‘Αλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κριτική από το ΑΚΕΛ

«Τα 92 κρούσματα κορονοϊού που αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο εργοδότη πιστοποιούν για ακόμη μια φορά τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής και εργασίας αρκετών μεταναστών με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατη όχι μόνο την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση τους στην χώρα μας», τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με την Στρατηγική Απασχόλησης Ξένου Εργατικού Δυναμικού είναι ευθύνη των εργοδοτών να διασφαλίζουν στέγη και τροφή στους αλλοδαπούς εργαζόμενους τους, αφού αφαιρούν το 25% από το μισθό τους για τον σκοπό αυτό.

«Απάνθρωπες συνθήκες»

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, την Υπηρεσία Επιθεώρησης, το Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας καθώς επίσης και το Τμήμα Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, αν θέλουν πραγματικά να αποτρέψουν τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, να ασκούν συστηματικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, για να αποτρέπεται η εργασιακή εκμετάλλευση τους. Εκεί και όπου οι μηχανισμοί επιθεώρησης του Υπουργείου διαπιστώνουν παραβιάσεις νομοθεσιών και συμφωνιών από τους εργοδότες, θα πρέπει να τους αφαιρείται η έγκριση.
Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο σφαγείο, όπως προκύπτει από τον εντοπισμό 92 κρουσμάτων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr