Οι εκπαιδευτικοί,τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και τα στελέχη εκπαίδευσης κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από την υπηρεσία τους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση  κίνησης.

Η βεβαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να εκδοθεί ως ακολούθως:

α) για τους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ από τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων, όπου υπηρετούν,

β) για τους/τις Διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων από τους/τις Διευθυντές/τριες Εκπαίδευσης,

γ) για τους/τις Διευθυντές/τριες Εκπαίδευσης από τον/την Περιφερειακό/η Διευθυντή/τρια Εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί/μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ υπηρετούν (π.χ. με απόσπαση) σε διοικητικές υπηρεσίες/φορείς, θα πρέπει η βεβαίωση κίνησης είτε να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr) εφόσον αυτό είναι δυνατόν, είτε να εκδοθεί με τον τρόπο που θα ορίσει η Δ/νση Προσ/κού του Φορέα.

Η βεβαίωση χορηγείται στον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό/μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ με πρωτότυπη υπογραφή του αρμοδίου οργάνου (προϊστάμενος αρμόδιας υπηρεσίας προσωπικού ή του αρμόδιου κατά τόπο οργάνου) και με στρογγυλή σφραγίδα. Η ισχύς της βεβαίωσης να μην εκτείνεται πέραν της 30ης Νοεμβρίου 2020, ημερομηνία μέχρι την οποία ισχύει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Ο/η μετακινούμενος/η εκπαιδευτικός/μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας  

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο