Θεοδωρικάκος: Τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης στο Δημόσιο
Τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος περιγράφοντας τα μέτρα πρόληψης και διασποράς του κοροναϊού που θα ισχύσουν στο Δημόσιο κατά τη διάρκεια του lockdown
Τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος περιγράφοντας τα μέτρα πρόληψης και διασποράς του κοροναϊού που θα ισχύσουν στο Δημόσιο κατά τη διάρκεια του lockdown.
Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια του ειδικού σκοπού και τη χρήση μειωμένου ωραρίου για όσους υπαλλήλους έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο.
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας ότι κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τη τηλεργασία για τις ειδικότητες που είναι εφικτό, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το υπουργό Εσωτερικών η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλο τον δημόσιο τομέα, ενώ εντός του γραφείου θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ υπαλλήλων.
Από τη Δευτέρα θα ισχύσουν τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων και συγκεκριμένα 07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00 και 09:00 – 17:00.
Η χορήγηση βεβαίωση κίνησης υπαλλήλου θα χορηγείται στους υπαλλήλους μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα μητρώου ανθρώπινου δυναμικού.
Για όσους γονείς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο θα ισχύουν τα μέτρα του Μαρτίου όπως μειωμένο ωράριο ή εξ αποστάσεως εργασίας ενώ θα έχουν τη δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού.
Ειδική άδεια θα δίνεται για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Η εξυπηρέτηση του κοινού με το δημόσιο θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
- Φλόριντα: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 31χρονης που κατασπάραξε αλιγάτορας – «Αυτό ήταν το τελευταίο που μου είπε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442