Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά στο MEGA: Η κυβέρνηση άνοιξε ξανά την πόρτα στον κοροναϊό

Γεννηματά στο MEGA: Η κυβέρνηση άνοιξε ξανά την πόρτα στον κοροναϊό

«Έγινε άνευ όρων άνοιγμα συνόρων, πέρασε αρκετό διάστημα για να καταλάβουμε ότι γεμίσαμε κρούσματα από τα Βαλκάνια, ερχόντουσαν από την Αγγλία και δεν τους έκαναν τεστ. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο» σημείωσε η κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στα μέσα μεταφοράς.

Σφοδρές επικρίσεις στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη, Γεννηματά, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έγινε άνευ όρων άνοιγμα συνόρων, πέρασε αρκετό διάστημα για να καταλάβουμε ότι γεμίσαμε κρούσματα από τα Βαλκάνια, ερχόντουσαν από την Αγγλία και δεν τους έκαναν τεστ. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο» σημείωσε και αναφέρθηκε στα μέσα μεταφοράς.

«Δεν αντιμετωπίστηκε ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς. Το φωνάζαμε από το καλοκαίρι. Είναι τεράστιο πρόβλημα. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωνε ότι θα ενισχύσει το στόλο των λεωφορείων, επειδή διαπίστωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε διαλυμένες συγκοινωνίες. Και οι προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού έγιναν τώρα, τον Νοέμβριο» συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στηλίτευσε την κυβέρνηση, διότι όπως υποστήριξε, δεν ενίσχυση το δημόσιο σύστημα Υγείας.

«Όλο αυτό το διάστημα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν έγινε κάτι για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Τα κρεβάτια των ΜΕΘ που ανακοινώνονται υπήρχαν, απλώς δεν είχαν δοθεί για περιστατικά Covid. Λειτουργούσαν για τα κανονικά καθημερινά περιστατικά. Τώρα ξεκίνησαν να προσλαμβάνονται γιατροί, ενώ στο όνομα του Covid έγιναν χιλιάδες προσλήψεις. Και ρωτάγαμε τόσους μήνες την κυβέρνηση: Πού είναι αυτοί άνθρωποι; ποια είναι τα ονόματά τους; Πού δουλεύουν; Τώρα που γίνονται οι προσλήψεις των γιατρών είναι αργά» τόνισε.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά, υποστήριξε την ανάγκη οι ευπαθείς ομάδες να υποβάλλονται σε τεστ κοροναϊού στο σπίτι τους, ζητώντας και δειγματοληπτικά τεστ «για να έχουμε σοβαρά και αξιόπιστα στοιχεία για το τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή».

«Ο κόσμος τρέχει με δικά του έξοδα και κάνει τα τεστ. Θα πρέπει να υπάρχει διατίμηση στα τεστ, να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥ. Δεν είναι δυνατόν στη σκιά της πανδημίας, να επιτρέπει η κυβέρνηση με την ανοχή της να υπάρχει αισχροκέρδεια στον ιδιωτικό τομέα, σε βάρος ανθρώπων με οικονομικά προβλήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «δεν έγινε τίποτα από όσα έπρεπε για να περιορίσουμε τον ιο, δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ. Εξανεμίσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα».

Αναφερόμενη στις οικονομικές επιπτώσεις της καραντίνας, έκανε λόγο ότι θα αφήσει ερείπια πίσω της, ενώ χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης ως «μια από τα ίδια».

«Δεν είδα κάτι γενναίο ή τολμηρό. Η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα ξανά στον ιό» σημείωσε.

Η περιπέτεια του γιού της με τον κοροναϊό

Η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε τις τελευταίες 14 μέρες σε καραντίνα, καθώς ένα εκ των παιδιών της βρέθηκε θετικό στον ιό.

Περιγράφοντας στο MEGA το χρονικό, υπογραμμίζει, τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Την έζησα αυτή την εμπειρία (σ.σ. της καραντίνας) δυστυχώς. Αλλά ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά. Βρέθηκε ένας καθηγητής στο σχολείο του γιού μου θετικός στον κοροναϊό. Ειδοποιηθήκαμε με μήνυμα, και η τάξη του Γώργου μπήκε σε καραντίνα. Την επόμενη το πρωί ρώτησα το σχολείο εάν θα έπρεπε να κάνουμε τεστ στα παιδιά και ποιες είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να υποβάλλουμε σε τεστ τα παιδιά. Αρκούσε να τα περιορίσουμε. Επειδή όμως το παιδί ένιωθε αδυναμία, σκέφτηκα ότι δεν είναι σύμπτωση. Έτσι υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός. Ευτυχώς που του κάναμε τεστ. Γιατί μένουμε έξι άτομα στο σπίτι. Θα συνεχίζαμε τις δουλειές μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε κολλήσει πάνω από 100 άτομα ως οικογένεια» ανέφερε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024