Με αρνητικό τεστ PCR μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, τόσο αεροπορικώς, όσο και από τα χερσαία σύνορα, όπως διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Με αρνητικό τεστ PCR μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, τόσο αεροπορικώς, όσο και από τα χερσαία σύνορα, όπως διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμα, εξήγησε πως από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και οι Έλληνες θα χρειάζεται να έχουν συμπληρώσει φόρμα PLF 24 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Τα πρόστιμα

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των προστίμων για τις παραβάσεις στο ζήτημα των μετακινήσεων.

Έτσι, σε 300 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, για μη χρήση μάσκας και για μη τήρηση των αποστάσεων, ενώ ο εργοδότης θα τιμωρείται με 500 ευρώ πρόστιμο για ψευδή δήλωση.

Για παράβαση αναστολής λειτουργίας καταστήματος το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα θα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ για την ίδια παράβαση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr