Τζιτζικώστας : Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα
Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην βόρεια Ελλάδα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Όλη η Ελλάδα δοκιμάζεται. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα» σημείωσε σχετικά.
«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, το 70-75% των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες, ενώ και σήμερα, μετά τα 800 χθεσινά κρούσματα, αναμένεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην συμπρωτεύουσα.
«Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη» τόνισε.
«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα τους ευάλωτους συμπολίτες.
«Δεν γίνεται να χάνονται σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» ξεκαθάρισε.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πριν λίγους μήνες 24 κλίνες ΜΕΘ. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και ως Περιφέρεια» ανέφερε.
- Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό
- Η «ήσυχη» επανάσταση της βελόνας: Το κέντημα δεν ήταν ποτέ ένα αθώο χόμπι
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)











































![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442