Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πώς οδηγηθήκαμε στη λύση του γενικού lockdown

Κοροναϊός : Πώς οδηγηθήκαμε στη λύση του γενικού lockdown

Μπήκαμε σε αυτήν την περίοδο με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κάτι που δημιούργησε με τη σειρά του εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε ο Αθανάσιος Τσακρής, αναφερόμενος στην αναγκαστική απόφαση επιβολής νέου lockdown στη χώρα.

Σε γενικό lockdown μπαίνει η χώρα, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα νέα μέτρα στην σκιά της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων.

Η εποχή των κοροναϊών

Μιλώντας στο MEGA ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κοροναϊό σημείωσε ότι το πρόβλημα της πανδημίας επανακάμπτει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

«Στη φάση αυτήν μπήκαμε στην κανονική εποχική περίοδο των κοροναϊών», είπε.

Ο κ. Τσακρής σημείωσε ότι μπήκαμε σε αυτήν την περίοδο με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κάτι που δημιούργησε με τη σειρά του εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, τόνισε ότι λαμβάνονται στη φάση κατά την οποία οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν ότι θα πρέπει να μπει φρένο στην εξέλιξή της, αφού σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Ηδη η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε γενικό lockdown με σκοπό να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας.

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να έχουμε περισσότερους θανάτους από επιπλοκές του Covid-19, ενώ αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα τότε οι γιατροί θα αναγκαστούν να επιλέξουν ποιους θα περιθάλπουν.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024