Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πυρ ομαδών από την αντιπολίτευση για το lockdown - Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

Κοροναϊός : Πυρ ομαδών από την αντιπολίτευση για το lockdown – Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

Η ανακοινώση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού

Πυρ ομαδόν εξαπολύει η αντιπολίτευση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι απέτυχε στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας πριν καν αυτό εξελιχθεί. Τα πυρά των κομμάτων στρέφονται κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, χρεώνοντάς τους το κοινωνικό και οικονομικό κόστος του lockdown εξαιτίας των πολιτικών επιλογών να μην θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μόλις γνωστοποίηθηκε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αύριο το μεσημέρι θα κάνει ανακοινώσεις από κοινού με τον κ. Τσιόδρα και λίγη ώρα μετά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι η χώρα εισέρχεται σε lockdown ενός μήνα, τα κόμματα βγήκαν με ανακοινώσεις θέτοντας ουσιαστικά και τα ζητήματα στα οποία καλούν τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις καθώς μόλις μία εβδομάδα πριν είχε εξαγγείλει σχέδιο ενός μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown.

Ομολογία αποτυχίας

Η ανακοινώση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

Η Κουμουνδούρου μάλιστα καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» καθώς όπως τονίζει το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα» και μόλις τέσσερις μέρες μετά βλέπει το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του.

Περιμένουμε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown.

Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα.

Ακόμη όμως και τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει σήμερα ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, Υπουργός Υγείας.

Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί».

Αμετροέπεια

Αμετροέπεια καταλόγισε στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Ξανθός μετά τις δηλώσεις του πρώτου που συνόδευσαν την αναγγελία για lockdown ενός μήνα.

«Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!» τόνισε ο κ. Ξανθός και αναρωτήθηκε:

«Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η «θωράκιση», ο «διπλασιασμός των ΜΕΘ», οι «χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού»;

Ποιος λέει την αλήθεια;
Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων;».

«Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί» κατέληξε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός.

Απανωτές αστοχίες και παραλείψεις

«Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, υπάρχουν απανωτές αστοχίες και έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης & των στελεχών της. Οι παραλείψεις της μας φέρνουν προς καθολικό lockdown και ασφυξία στο ΕΣΥ» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ μετά την γνωστοποίηση των αυριανών ανακοινώσεων Μητσοτάκη και την επιβεβαιώση από τον Βασίλη Κικίλια ότι θα πάμε σε lockdown σχολίασε το αλαλούμ των τελευταίων ημερών με τις αντιτιθέμενες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών με ανάρτησή του στα social media.

Απλός συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας

Το lockdown θα αποτύχει αν δεν καθιερωθεί σύστημα μαζικών τεστ δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό, αν δεν προσληφθούν 7000 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές και αν δεν επιταχθούν οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημιώσεις υποστηρίζει το ΜέΡΑ25.

Μάλιστα ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων, το ΜέΡΑ25 απευθύνει έκκληση και προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσει το παραπάνω τρίπτυχο καθώς όπως αναφέρει σε διαφορετική περίπτωση ο πρωθυπουργός θα καταλήξει «απλός συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας»

Έκκληση και προειδοποίηση

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την πρώτη φορά που αποφασίσατε να επιβάλετε καραντίνα σας στηρίξαμε, αλλά και σας προειδοποιήσαμε να χρησιμοποιήσετε το δίμηνο εκείνο, ώστε να προετοιμάσετε την έξοδο από την καραντίνα, μέσω τριών βασικών μέτρων:

1. Καθιέρωση πραγματικά δημόσιου συστήματος μαζικών τεστ, με σκοπό να ελέγχεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός (όπως στη Γερμανία,  στην Κίνα, στην Ν. Κορέα και τώρα στη Σλοβακία)

2. Άμεση πρόσληψη 7000 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

3. Άμεση επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών και ενσωμάτωσή τους, για όσο κρατά η πανδημία, στο ΕΣΥ (χωρίς βέβαια τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που καταβάλει το κράτος σήμερα).

Αποτύχατε παταγωδώς και στα τρία, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να είναι ήδη σε καραντίνα και η Αθήνα ένα βήμα πριν. Αν δεν προχωρήσετε στα τρία αυτά βασικά μέτρα, έστω και τώρα, η νέα καραντίνα θα αποτύχει όπως η προηγούμενη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ΜέΡΑ25 σας απευθύνει έκκληση και σας προειδοποιεί

Αν στην ανακοίνωση για τα νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, την οποία ετοιμάζετε να κάνετε αύριο, δεν περιλάβετε άμεση δέσμευση υλοποίησης των τριών πιο πάνω βασικών μέτρων, θα καταλήξετε απλός συνεργός την υπονόμευση της δημόσιας υγείας».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024