Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Τα σενάρια του Guardian για νίκη Τραμπ και νίκη Μπάιντεν

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Τα σενάρια του Guardian για νίκη Τραμπ και νίκη Μπάιντεν

Πιο ευνοϊκά τα σενάρια για νίκη Μπάιντεν.

Τα δύο σενάρια για νίκη Μπάιντεν και τα δύο σενάρια για νίκη Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ παρουσιάζει ο Guardian, την ώρα που το θρίλερ της καταμέτρησης συνεχίζεται.

Κάτι που διαφαίνεται και στα τέσσερα αυτά σενάρια είναι ο καθοριστικός ρόλος της Πενσιλβάνια. Η πολιτεία από την οποία κατάγεται ο Τζο Μπάιντεν θα καθορίσει ουσιαστικά τον νικητή της αναμέτρησης.

Το τοπίο στην Πενσιλβάνια είναι εξαιρετικά αμφίρροπο: ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να προηγείται στις ψήφους με φυσική παρουσία, ενώ ο δημοκρατικός υποψήφιος έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα στις επιστολικές ψήφους από την πολιτεία αυτή.

Σίγουρα, μια ήττα στη γενέτειρά του θα ήταν ατιμωτική για τον Μπάιντεν. Από την άλλη, ο Τραμπ είναι έτοιμος να αμφισβητήσει το όποιο αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια πηγαίνοντας την υπόθεση της καταμέτρησης των ψήφων στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πάντως, τα σενάρια του Guadian φαίνονται πιο ευνοϊκά για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα σενάρια για τον Μπάιντεν

Όσον αφορά στον Τζο Μπάιντεν, το πρώτο σενάριο θέλει καθαρή νίκη του δημοκρατικού υποψήφιου σε Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια. Έτσι, θα εξασφαλίσει συνολικά 36 εκλέκτορες, για να φτάσει στους 270 που χρειάζεται για να πάρει το προεδρικό χρίσμα.

Στο δεύτερο σενάριο, ακόμα και αν χάσει την Πενσιλβάνια, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να νικήσει τις εκλογές αν κερδίσει τη Νεβάδα, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

Το δεύτερο αυτό σενάριο φαίνεται αρκετά πιθανό. Ο Μπάιντεν έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη νίκη στο Ουισκόνσιν, ενώ κατέχει ένα ικανοποιητικό προβάδισμα 30.000 ψήφων στο Μίσιγκαν.

Στη Νεβάδα, με το 86% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, το τοπίο παραμένει θολό, αν και ο δημοκρατικός υποψήφιος κατέχει προς το παρόν ένα μικρό προβάδισμα.

Τα δύο σενάρια για νίκη Τραμπ

Δυσκολότερο φαίνεται να είναι το έργο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Guardian. Μια ενδεχόμενη νίκη στην κρίσιμη Πενσιλβάνια θα κάνει πιο εύκολο το έργο του προέδρου των ΗΠΑ.

Αν καταφέρει να την κερδίσει, τότε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα χρειαστεί να εξασφαλίσει τη νίκη σε τρεις άλλες πολιτείες: τη Τζόρτζια, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα.

Αν δεν κερδίσει την Πενσιλβάνια, τότε ο Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει σε πέντε πολιτείες: τις τρεις προαναφερθείσες, καθώς και το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν. Αντίθετα, ο Τραμπ έχει πάρει «κεφάλι» σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.

Όλα είναι στον αέρα στη Νεβάδα και φυσικά στην Πενσιλβάνια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024