Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία των «ΝΕΩΝ» στην Ακρόπολη : Τα μονοπάτια των ΑμεΑ και οι διαδρομές των τρολ

Αυτοψία των «ΝΕΩΝ» στην Ακρόπολη : Τα μονοπάτια των ΑμεΑ και οι διαδρομές των τρολ

Επισκεφτήκαμε το εργοτάξιο εν εξελίξει στον Ιερό Βράχο, που ετοιμάζει τις νέες διαστρώσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες, ύστερα από το «σκηνικό έντασης» που στήθηκε στα social media

Η χθεσινή ήταν μια μέρα χωρίς επισκέπτες μπροστά από το εκδοτήριο της Νότιας Κλιτύος στην Ακρόπολη. Τουλάχιστον για όση ώρα διήρκεσε η δική μας αυτοψία, με αφορμή τη διαμόρφωση των νέων διαδρομών στον Ιερό Βράχο, τις αντιδράσεις στα social media και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του καθ’ ύλην αρμόδιου ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ.

Η περισχοίνιση που περιορίζει την πρόσβαση λόγω των εργασιών, οι πλαστικοί κώνοι και οι δίχρωμες κορδέλες που απαγορεύουν την είσοδο έχουν ενισχύσει την εικόνα εργοταξίου, που έτσι κι αλλιώς έχει η Ακρόπολη σε διαφορετικές περιόδους, ανάλογα με τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Από τη βορειοανατολική πλευρά του Ερεχθείου μπορέσαμε να δούμε τους οξυγονοκολλητές να δουλεύουν για την εγκατάσταση του αναβατορίου που προορίζεται για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. «Επρεπε να γίνει αυτό το έργο, διότι οι επισκέπτες γλιστρούσαν» μας λέει μια συμβασιούχος φύλακας του χώρου και μας δείχνει ένα σημείο από την υφιστάμενη, ηλικίας 44 ετών, διάστρωση στη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα που είναι υπό διάλυση. «Απλώς δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεγάλη η παρέμβαση μπροστά στα Προπύλαια», συνεχίζει.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024