Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανός ειδικός για την επίθεση στη Βιέννη : Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας δεν περίμεναν τέτοιο χτύπημα

Γερμανός ειδικός για την επίθεση στη Βιέννη : Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας δεν περίμεναν τέτοιο χτύπημα

Το χτύπημα προγραμματιζόταν από καιρό και πιθανότατα πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας, εκτιμά ο γερμανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν.

«Ο κίνδυνος τρομοκρατίας για εμάς δεν αυξήθηκε – υπήρχε πάντα», δηλώνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας Βιέννης Εριχ Νούλερ, ενώ ο γερμανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν κάνει λόγο για «μήνυμα πανικού και τρόμου» προς όλους τους Εβραίους και «νέα διάσταση» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

«Μεγάλη εγρήγορση»

«Υπάρχει μεγάλη εγρήγορση για την τρομοκρατία στην εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης, όπως και σε ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη. Πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας αυξήθηκε, υπήρχε πάντα», είπε σε έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης της Bild ο κ. Νούλερ.

Στην ίδια εκπομπή, ο ειδικός στα θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν τόνισε ότι «εφόσον η κατάσταση είναι όπως φαίνεται τώρα, πρόκειται για κάτι το οποίο οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας δεν περίμεναν, καθώς λόγω του συντετριμμένου ηθικού του ‘Ισλαμικού Κράτους’, τέτοιες συντονισμένες επιθέσεις ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν».

Προγραμματιζόταν από καιρό

Μίλησε δε για δραματικό γεγονός, όχι μόνο για τη Βιέννη, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. «Με έξι τόπους εγκλήματος στο κέντρο της Βιέννης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συντονισμένη δράση από το χτύπημα στις Βρυξέλλες – αυτό θα ήταν απολύτως απίστευτο!», έκρινε ο γερμανός ειδικός.

Ο κ. Νόιμαν εκτίμησε ακόμη ότι το χτύπημα προγραμματιζόταν από καιρό και πιθανότατα πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ως στόχοι επελέγησαν μεταξύ άλλων Συναγωγή και εβραϊκό εστιατόριο, έκανε λόγο για μήνυμα προς όλους τους Εβραίους, ότι δηλαδή δεν μπορούν πλέον να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024