Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Κάθε 30 δευτερόλεπτα μολύνεται με κοροναϊό ένας Παριζιάνος

Γαλλία : Κάθε 30 δευτερόλεπτα μολύνεται με κοροναϊό ένας Παριζιάνος

Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία μπορεί να επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στις γύρω περιοχές με την κυβέρνηση να εμφανίζεται απογοητευμένη που τόσο πολλοί άνθρωποι αγνοούν τους κανόνες τους lockdown την ώρα που τα κρούσματα κοροναϊού καταγράφουν άλμα.

Η Γαλλία κατάφερε να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροναϊου την άνοιξη επιβάλλοντας ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη. Ωστόσο, 10 μήνες μετά την έναρξη της επιδημίας και με τον χειμώνα να πλησιάζει, πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται απρόθυμοι να περάσουν άλλη μια περίοδο περιορισμού.

«Είναι ανυπόφορο για αυτούς που σέβονται τους κανόνες να βλέπουν άλλους Γάλλους να τους παραβιάζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM. «Χρειαζόμαστε να λάβουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας».

Δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Τα νέα lockdown και οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, παρόλο που χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία βρίσκονται αντιμέτωπες με ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και τα νοσοκομεία λυγίζουν υπό το βάρος της επιδημίας.

«Η αστυνομία έχει εντοπίσει μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι, ιδιωτικά δείπνα, αν και ο ιός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Η Γαλλία επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δύο τρίτα των 67 εκατ. κατοίκων της, το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου, αλλά το μέτρο ήρθη όταν ο Μακρόν έδωσε εντολή για δεύτερο lockdown από τις 30 Οκτωβρίου. Με βάση την απόφαση αυτή έκλεισαν όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις, όπως μπαρ και εστιατόρια και απαγορεύθηκαν οι ιδιωτικές συναθροίσεις. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024