Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : 30.000 κρούσματα και 700 θάνατοι από προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : 30.000 κρούσματα και 700 θάνατοι από προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ

Μια σειρά προεκλογικών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετές για να προκληθούν δεκάδες θάνατοι και να καταγραφούν εκατοντάδες νέα κρούσματα κοροναϊού, αναφέρει μελέτη - σοκ του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που βλέπει το φως της δημοσιότητας

Μια σειρά προεκλογικών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετές για να προκληθούν δεκάδες θάνατοι και να καταγραφούν εκατοντάδες νέα κρούσματα κοροναϊού, αναφέρει μελέτη – σοκ του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, δημοσίευσαν έρευνα που καταλήγει πως οι πρόσφατες συγκεντρώσεις του Τραμπ οδήγησαν σε 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και «πιθανότατα σε περισσότερους από 700 θανάτους».

Οι ακαδημαϊκοί από το Ινστιτούτο του Στάνφορντ επικεντρώθηκαν σε 18 εκδηλώσεις μεταξύ 20 Ιουνίου και 22 Σεπτεμβρίου παρακολουθώντας την εξάπλωση του ιού έως και 10 εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις.

«Η ανάλυσή μας υποστηρίζει τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις των υπαλλήλων δημόσιας υγείας σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης κορονοϊού σε μεγάλες ομαδικές συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα όταν ο βαθμός συμμόρφωσης με τις οδηγίες για χρήση μάσκες και την κοινωνική απόσταση είναι χαμηλός» δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Σημειώνεται ότι τρεις από τις εκδηλώσεις αυτές, στην Τάλσα της Οκλαχόμα, στο Χέντερσον της Νεβάδα και στο Φοίνιξ επίσης της Νεβάδα πραγματοποιήθηκαν σε κλειστούς χώρους και όχι σε ανοιχτούς όπως οι υπόλοιπες.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια έδειξαν πως λίγοι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκες για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού. Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως «οι μάσκες είναι εντάξει», αλλά πολλάκις έχει υποτιμήσει δημόσια τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, επειδή φορούσε μία.

Σύμφωνα, δε, με την τελευταία καταγραφή του Reuters, οι ΗΠΑ πλησίασαν το ρεκόρ των 100.000 νέων κρουσμάτων λόγω κοροναϊού αυτή την εβδομάδα και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασε τα 9 εκατομμύρια. Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα νούμερα αυτά θα αυξηθούν, καθώς οι πολίτες περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους λόγω του φθινοπώρου.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024