Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση για την ίδρυση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση για την ίδρυση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ η απόφαση του πρωθυπουργού για ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος που θα εδρεύει στα πανεπιστήμια, αλλά και η τοποθέτησή του κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις, στην οποία έκανε λόγο για «φασισμό με αριστερό προσωπείο» και άλλη όψη του παρακράτους. 

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ η απόφαση του πρωθυπουργού για ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος που θα εδρεύει στα πανεπιστήμια, αλλά και η τοποθέτησή του κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις, στην οποία έκανε λόγο για «φασισμό με αριστερό προσωπείο» και άλλη όψη του παρακράτους.

Για «αθλιότητα» και ύπουλη προπαγάνδα ακροδεξιάς κοπής κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φιλης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «γυρνά το ρολόι της ιστορίας στον διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία και να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας».

Υπενθυμίζει δε την απόφαση της κυβέρνησης πριν από 15 μήνες για κατάργηση του ασύλου «ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες »θα έβγαζε τις κουκούλες» των παραβατών.»

«Η κυβέρνηση ‘πήρε την πάσα’ που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, και την αξιοποιούν για να συκοφαντήσουν τους φοιτητικούς αγώνες και να επιβάλλουν νέα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Εξαπολύοντας δε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΚΕ προσθέτει ότι «μάλιστα ο πρωθυπουργός πήγε και ένα ακόμη βήμα παραπέρα, μιλώντας για αριστερό ‘φασισμό’ κι αναπτύσσοντας τη γνωστή θεωρία των άκρων, που είναι τελικά θερμοκήπιο του φασισμού. Αφού ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το παρακράτος ως την ρίζα τέτοιων ομάδων, καλά θα κάνει να ψάξει και στο ίδιο το κράτος, αφού τα δύο τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία».

Φίλης: Πρόκειται για αθλιότητα

Στην δήλωσή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τους πρυτάνεις ο Νίκος Φίλης αναφέρει:

«Την πρόσφατη αθλιότητα των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών με τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αξιοποιεί η κυβέρνηση για να φωνάξει πιο δυνατά «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια! Ψευδώς, βέβαια! Είχε καταργήσει πριν 15 μήνες το άσυλο ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες «θα έβγαζε τις κουκούλες» των παραβατών.»

» Ακόμα χειρότερα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι »μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους και του ιδιότυπου φασισμού, που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο»»

» Πρόκειται για αθλιότητα! Μιλάει για »προσωπείο», για να επιτεθεί στην Αριστερά. Μέσα από την ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής, για τους »δύο φασισμούς», ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων »τιμωρών».»

» Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού από ό,τι φαίνεται, διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.»

» Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, επιτιθέμενοι με βαναυσότητα στην ιστορική μνήμη και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, θα πάρουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, από κάθε ορθολογικά σκεπτόμενο δημοκράτη πολίτη».

«Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία, να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Η »νέα Νέα Δημοκρατία» φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρά ως παράταξη του παρελθόντος και του εμφύλιου διχασμού» καταλήγει ο κ. Φίλης.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις προβοκατόρικες δράσεις για νέα μέτρα αυταρχισμού

«Η κυβέρνηση ‘πήρε την πάσα’ που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, και την αξιοποιούν για να συκοφαντήσουν τους φοιτητικούς αγώνες και να επιβάλλουν νέα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια.»

» Μάλιστα ο πρωθυπουργός πήγε και ένα ακόμη βήμα παραπέρα, μιλώντας για αριστερό ‘φασισμό’ κι αναπτύσσοντας τη γνωστή θεωρία των άκρων, που είναι τελικά θερμοκήπιο του φασισμού. Αφού ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το παρακράτος ως την ρίζα τέτοιων ομάδων, καλά θα κάνει να ψάξει και στο ίδιο το κράτος, αφού τα δύο τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά «με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις».

«Το σίγουρο είναι ότι οι νέοι μηχανισμοί καταστολής και τα ειδικά σώματα που στήνει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, δεν φτιάχνονται για να αντιμετωπίσουν τη δράση αυτών των ομάδων, όπως άλλωστε δεν την αντιμετώπισε και η άρση του ασύλου, που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση του προβλήματος. Όλα αυτά έχουν άλλο στόχο, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες μέσα στα ιδρύματα.»

» Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι λεφτά μπορεί να υπάρχουν για security, κάρτες εισόδου, κ.ά., αλλά λείπουν όταν πρόκειται για διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΑΕΙ, για να καλυφτούν οι ανάγκες για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που τα ΑΕΙ σε λίγο θα συμπληρώσουν σχεδόν έναν χρόνο κλειστά.»

» Όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση, αφού δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη λειτουργία τους, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νέων φοιτητών και των οικογενειών τους. Τα παχιά λόγια για την αριστεία και την καινοτομία δεν απαντούν στο κύριο ζήτημα: πώς θα μορφωθούν επαρκώς οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας μας» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας για να ανοίξουν τα ΑΕΙ με όλα τα αναγκαία μέτρα και για να αντιμετωπιστεί ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας, είναι η απάντηση, τόσο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όσο και απέναντι σε προβοκατόρικες ενέργειες που την σιγοντάρουν».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024