«Θύελλα» για τον πρωτοφανή προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Λες και βγήκε από το χρονοντούλαπο των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας, ήταν η εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία εμφανίζεται ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
Λες και βγήκε από το χρονοντούλαπο των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας, ήταν η εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία εμφανίζεται ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντάνης με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.
Για την τραμπούκικη επίθεση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα η οποία θα διενεργηθεί από την Κρατική Ασφάλεια.
Την Πέμπτη οι 15 κουκουλοφόροι που έσπευσαν να… διαφημίσουν, μάλιστα, την άνανδρη επίθεση, μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη και τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» σπάζοντας ό,τι βρήκαν μπροστά τους.
Έπιασαν από τον λαιμό τον πρύτανη και τον διαπόμπευσαν γιατί όπως πιστεύουν οραματίζεται μια συντηρητική ακαδημαϊκή κοινότητα με εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων.
Στον 21ο αιώνα, η σκέψη και μόνο της διαπόμπευσης, της ταπείνωσης ενός ανθρώπου, με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να προκαλεί αποτροπιασμό, πόσο μάλλον η πράξη.
Η βία είναι φασισμός και, αν μη τι άλλο, η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και με την πρόσφατη απόφασή της για την Χρυσή Αυγή, είπε ένα τεράστιο και γενναίο «όχι στο φασισμό».
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς
- Moody’s: Τα 4 σενάρια για τις εκλογές του 2027 στην Ελλάδα
- Ιράν προς ΗΠΑ: Η θάλασσα του Ομάν μπορεί να γίνει ο τάφος σας – Σταματήστε τον αποκλεισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442