Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολίτευση : Αφαντος χωρίς επικήρυξη ο χρυσαυγίτης Παππάς

Αντιπολίτευση : Αφαντος χωρίς επικήρυξη ο χρυσαυγίτης Παππάς

Το Κίνημα Αλλαγής διατυπώνει ερωτηματικά και διαπιστώνει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το ότι παραμένει ασύλληπτος ο Χρήστος Παππάς, ηγετικός παράγων της Χρυσής Αυγής χωρίς να επικηρυχθεί, ενώ το αντίθετο έκανε η κυβέρνηση με τους δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δεν προχώρησε στην επικήρυξη του υπαρχηγού της εγκληματικής Χρήστου Παππά, προχώρησε το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25. Τα δύο κόμματα της στηλιτεύουν τη βιασύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επικήρυξη των κουκουλοφόρων που διαπόμπευσαν τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, χωρίς όμως να δείξει την ίδια ευαισθησία και για τον καταδικασθέντα Χρυσαυγίτη.

Το Κίνημα Αλλαγής διατυπώνει ερωτηματικά και διαπιστώνει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το ότι παραμένει ασύλληπτος ο Χρήστος Παππάς, ηγετικός παράγων της Χρυσής Αυγής χωρίς να επικηρυχθεί, ενώ το αντίθετο έκανε η κυβέρνηση με τους δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Αφαντος ο Παππάς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Ο Παππάς είναι άφαντος και χωρίς καμία επικήρυξη. Είναι όμως παρούσα η ασυδοσία των φασιστοειδών στα Πανεπιστήμια και η ανικανότητα της κυβέρνησης στην τήρηση των νόμων».

Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσε το ΜέΡΑ 25.

Διαφορά προτεραιοτήτων

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η επικήρυξη με 100.000 ευρώ των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «έρχεται σε αισθητή αντίθεση με τη σωρεία δικαιολογιών και θεσμικής ανοχής που μετήλθε στην υπόθεση του (ακόμα) φυγόποινου Χρήστου Παππά». Ειδικότερα, το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι το ΜέΡΑ25 καταδίκασε την επίθεση στον πρύτανη, αλλά, προσθέτει, «μένουμε έκπληκτοι από τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ μιας επαίσχυντης πλην αναίμακτης επίθεσης, και τη σύλληψη του υπαρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με πολύ αίμα, βαριά εγκλήματα και πολύ τρόμο».

«Διορθώνουμε», συνεχίζει το ΜέΡΑ 25 στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας: «ΔΕΝ μένουμε έκπληκτοι. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς πολιτική χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε κάθε πεδίο, από την διαχείριση της δημόσιας τάξης μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας». Δηλαδή, αναφέρει, «στο βωμό μιας βραχύβιας και απατηλής «ιδεολογικής ηγεμονίας», η κυβέρνηση θυσιάζει κάτι πολύ σοβαρό: την εμπιστοσύνη των πολιτών, που φανερά πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την καθολική αμφισβήτηση των κυβερνητικών πολιτικών».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ 25 θεωρεί ότι για την κυβέρνηση «το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο. Και σίγουρα θα υπερβαίνει τον Φαρ-Ουέστ κουμπαρά του κυρίου Χρυσοχοϊδη».

Ο καταδικασθείς υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής παραμένει άφαντος καθώς είχε καταφέρει να διαφύγει από την επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ αρκετές μέρες πριν την δικαστική απόφαση, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων. Διέρρεε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν και τον αναζητούν ακόμη σε σπίτια μέχρι και σε μοναστήρια σε Αττική και Ιωάννινα.

Πειστική εξήγηση για το φιάσκο της απόδρασής του, δεν έχει ακόμη δοθεί. Η τελευταία του κίνηση ήταν ουσιαστικά η έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ως εκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ, που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του.

Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, όπως φαίνεται είχε σχεδιάσει τη φυγή του, λίγο πριν το δικαστήριο αποφασίσει να πάει στη φυλακή. Μιλώντας πριν μερικές μέρες  στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας είπε ότι μέσα στις αλλαγές του ποινικού κώδικα η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε ακόμη και την υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα να την περιορίσει στη μια φορά το μήνα.

«Και αυτό δημιουργούσε ενδεχομένως και το χρόνο και τη δυνατότητα σε κάποιους ώστε να μην βρίσκονται πυκνά ή τακτικά σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και άρα να έχουν και το χρόνο και τη δυνατότητα να μην εμφανιστούν την κρίσιμη στιγμή».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024