Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Ας εμπιστευτούμε τους επιστήμονες - Να τους αφήσουμε έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση

Μητσοτάκης : Ας εμπιστευτούμε τους επιστήμονες – Να τους αφήσουμε έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να μείνουν οι επιστήμονες έξω από την πολιτική αντιπαράθεση την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό διάγγελμά του. Κλείνοντας τον λόγο του ο πρωθυπουργός κάλεσε πολίτες και πολιτικούς να σταματήσουν να αμφισβητούν τα επιστημονικά δεδομένα καθώς όσο […]

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να μείνουν οι επιστήμονες έξω από την πολιτική αντιπαράθεση την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό διάγγελμά του.

Κλείνοντας τον λόγο του ο πρωθυπουργός κάλεσε πολίτες και πολιτικούς να σταματήσουν να αμφισβητούν τα επιστημονικά δεδομένα καθώς όσο γίνεται αυτό «πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι».

«Κλείνω όπως άρχισα. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να αποφύγω αυτό το μήνυμα. Το απαιτούν, όμως, οι συνθήκες. Οι λέξεις τελειώνουν. Και μαζί τους ελπίζω να τελειώνει και η αμφισβήτηση των πραγματικών δεδομένων», είπε ο κύριος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.

Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια.

Η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί, λοιπόν, στους πολιτικούς. Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά.

Η Πολιτεία σήμερα παρουσιάζει το σχέδιό της με στόχο να μείνουμε υγιείς, μέχρι το εμβόλιο να σημάνει το ξημέρωμα μιας νέας, φωτεινής πραγματικότητας. Η στιγμή εκείνη πρέπει να μας βρει όρθιους και ενωμένους. Έτοιμους να ξεπεράσουμε κι αυτή την εθνική δοκιμασία, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε. Το μπορούμε και θα το κάνουμε».

Η ασπίδα προστασίας στον Σωτήρη Τσιόδρα

Η αποστροφή αυτή του λόγου του πρωθυπουργού έρχεται δύο εικοσιτετράωρα μετά τη δήλωση στήριξης που έκανε για τον Σωτήρη Τσιόδρα, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε:

«Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι τα όσα είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη για την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας είναι καταλυτικά.  Σε
αυτό το πεδίο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε ενημερώνοντας, πείθοντας, ελέγχοντας. Είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο» ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μητσοτάκης.

Γιατί επιτέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σ. Τσιόδρα

Η δήλωση στήριξης του πρωθυπουργού ήταν η απάντηση στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Τσιόδρα ο οποίος, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, μίλησε για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνοντας λόγο για έλλειψη πόρων για την αγορά νέων λεωφορείων.

Διά στόματος Νίκου Παππά και Χρήστου Γιαννούλη η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον λοιμωξιολόγο ότι με τη δήλωσή του επιχειρεί να καλύψει την αδράνεια της κυβέρνησης για την αύξηση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες.

«Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς», ανέφεραν τα στλέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024