Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα - σχολεία : Το 67% των μαθητών σε τάξεις μεταξύ μεταξύ 22 έως 27 ατόμων

Έρευνα – σχολεία : Το 67% των μαθητών σε τάξεις μεταξύ μεταξύ 22 έως 27 ατόμων

Το 96% των μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα φοιτούν σε τμήματα που έχουν περισσότερους από 17 μαθητές, ενώ στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 99%

Το 96% των μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα φοιτούν σε τμήματα που έχουν περισσότερους από 17 μαθητές, ενώ στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 99%.

Έτσι, 9 στους 10 μαθητές φοιτούν σε πολυπληθή ή υπερμεγέθη τμήματα όπου «είναι αδύνατον να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών», σε περίοδο μάλιστα μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων του κοροναϊού.  Αυτά προκύπτουν από μεγάλη πανελλαδική έρευνα που έκανε η ΟΛΜΕ μέσω του ερευνητικού της κέντρου, του ΚΕΜΕΤΕ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα:

–   Το 34% των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε τμήματα των 16-21 μαθητών. Στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32%.

– Το 63% των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε τμήματα των 22-27 μαθητών. Στην Αττική το ποσοστό ανεβαίνει στο 67%.

– Το 23% των μαθητών πανελλαδικά (το ¼ του μαθητικού δυναμικού) φοιτούν σε τμήματα των 25-27 μαθητών. Στην  Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 22%.
Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι είναι  επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν, με τους μέγιστους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Για να γίνει όμως αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν κομβικά και καίριας σημασίας μέτρα και σύμφωνα με τους ειδικούς, η μάσκα ως μοναδικό μέτρο υγειονομικής προστασίας δεν επαρκεί, αν δεν συνδυάζεται με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ και αν δε συνοδεύεται με λήψη μέτρων που οδηγούν στην τήρηση αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού εντός της σχολικής τάξης» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Η ικανοποίηση του αιτήματος της ΟΛΜΕ για μείωση του αριθμού των παιδιών μέσα στις αίθουσες σε 15 μαθητές/τριες κατ’ ανώτατο όριο, μπορεί να περιορίσει σημαντικά (κατά 50%, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ) τους δείκτες μετάδοσης του ιού, τόσο στη σχολική κοινότητα, όσο και στην ευρύτερη τοπική κοινότητα, μειώνοντας τις πιθανότητες να εμφανιστεί πάλι η ανάγκη αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων» τονίζει.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΚΕΜΕΤΕ, το πρώτο στάδιο της οποίας διεξήχθη με τη μέθοδο  συμπλήρωσης ερωτηματολογίων που εστάλησαν σε σχολεία της χώρας, συνάγονται με βάση τις απαντήσεις που αφορούν ποσοστό 19% επί του συνόλου του μαθητικού δυναμικού σε όλη την Ελλάδα και 25% επί του συνόλου του μαθητικού δυναμικού στην Αττική.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024