Φόροι : Τέλος χρόνου για πληρωμή σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματο
Οι φόροι πρέπει να καταβληθούν ως σήμερα
ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ είναι οι φόροι που θα πρέπει να καταβληθούν σήμερα Παρασκευή.
Πρόκειται για τη πρώτη και δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και τον ΦΠΑ ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων.
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και οι δόσεις ρυθμίσεων που «τρέχουν» για πολλούς φορολογούμενους.
Οι φόροι και σε δόσεις
Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έχουν τις εξής επιλογές:
- Να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα για να σπάσουν τη φορολογική τους υποχρέωση σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Η πιστωτική κάρτα αν έχει το απαιτούμενο υπόλοιπο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία καθώς ακόμη και όσοι διαθέτουν ρευστότητα, είναι πιθανό να θέλουν να την κρατήσουν καθώς όλα δείχνουν ότι έρχονται δύσκολες ημέρες.
- Να σπάσουν την οφειλή σε 12 μηνιαίες δόσεις μέσω της πάγιας ρύθμισης. Το ετήσιο επιτόκιο, φθάνει το 5,32% αλλά η επιβάρυνση για μόλις 12 μήνες δεν είναι σημαντική και ουσιαστικά περιορίζεται στα 25-30 ευρώ ανά 1.000 ευρώ οφειλής.
- Να σπάσουν την οφειλή σε 24 δόσεις και πάλι μέσω της πάγιας ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή το επιτόκιο ανεβαίνει στα επίπεδα του 6,82%. Η ρύθμιση επικυρώνεται και αρχίζει να τρέχει με την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Όσοι όμως χάσουν την προθεσμία των 3 ημερών δεν σημαίνει ότι χάνουν τη ρύθμιση. Μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση για να ενταχθούν σε αυτή πληρώνοντας την πρώτη δόση εντός της προθεσμίας των 3 εργάσιμων ημερών. Βέβαια όσοι επιλέξουν τις 24 δόσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ύστερα από ένα 12μηνο όταν θα έχουν «γεννηθεί» οι φορολογικές υποχρεώσεις της επόμενης χρονιάς ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει ταυτόχρονα και τα τρέχοντα και τα προηγούμενα.
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442