Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HΠΑ : Πάνω από 40 πολιτείες «βλέπουν» αύξηση κρουσμάτων COVID-19

HΠΑ : Πάνω από 40 πολιτείες «βλέπουν» αύξηση κρουσμάτων COVID-19

οι ΗΠΑ «δεν είναι σε καλή θέση», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Τετάρτη

Οι ΗΠΑ προσθέτουν κατά μέσο όρο πάνω από 74.000 νέες περιπτώσεις Covid-19 στο σύνολο κάθε μέρα – ένα ρεκόρ υψηλό σε μια πανδημία που οι ειδικοί λένε ότι ενδέχεται να επιδεινωθεί.

Τέσσερις από τους πέντε υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων σε μία ημέρα καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, με τις δύο πρώτες να αναφέρονται την Παρασκευή και το Σάββατο. Και 41 πολιτείες αναφέρουν τουλάχιστον 10% περισσότερες περιπτώσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ραγδαία αύξηση των θετικών περιπτώσεων

Στη μέτρηση των κρουσμάτων και βάσει της συνολικής εικόνας της αύξησης των θετικών σε COVID-19, οι ΗΠΑ «δεν είναι σε καλή θέση», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Τετάρτη.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν ωθήσει τα μέτρα κατά του ιού για να μειώσουν τις λοιμώξεις προτού έρθουν οι ψυχρότεροι μήνες και ανέβουν σε αριθμό.

Όμως, τα αυξανόμενα περιστατικά και περιστατικά νοσηλείας αποτελούν «μια κακή συνταγή για έναν δύσκολο καιρό που έρχεται», δήλωσε ο Φάουτσι.

Στα κεντροδυτικά, οι κάτοικοι επηρεάζονται από τις αυξανόμενες περιπτώσεις με αυξανόμενα ποσοστά νοσηλείας. Η Ιντιάνα και το Ουισκόνσιν ανέφεραν τα μέγιστα επίπεδα νοσηλείας σε κοροναϊό.

Και το Κάνσας είδε τις περισσότερες διασωληνώσεις σε ΜΕΘ σε μία μέρα, την ίδια μέρα που η πολιτεία ξεπέρασει τους 1000 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, οι νοσηλείες στο Τενεσί αυξάνονται με «ανησυχητικό ρυθμό αυτή τη στιγμή, με ρεκόρ κάθε μέρα», δήλωσε η Δρ Wendy Long, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Tennessee Hospital Association, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Τα νοσοκομεία «κάνουν ό, τι μπορούν για να αυξήσουν τη χωρητικότητα, αλλά η ικανότητά τους να γίνεται αυτό δεν είναι απεριόριστη», δήλωσε η Long.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς βλέπουμε όλο και περισσότερους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που αρρωσταίνουν από τον ιό και πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σπίτι τους».

When it comes to the climbing metric, the US is «not in a good place,» Dr. Anthony Fauci said Wednesday

Posted by CNN on Thursday, 29 October 2020

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024