Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Δεύτερη νύχτα ταραχών μετά τη δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικούς

ΗΠΑ : Δεύτερη νύχτα ταραχών μετά τη δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικούς

Η οικογένεια του θύματος, του Walter Wallace, επιμένει πως ο 27χρονος έπαθε κάποιου είδους κρίση όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τραβήξουν τα όπλα τους.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη Φιλαδέλφεια για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία ενός αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Η οικογένεια του θύματος, του Walter Wallace, επιμένει πως ο 27χρονος έπαθε κάποιου είδους κρίση όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τραβήξουν τα όπλα τους.

Απο πλευράς της η αστυνομία, ισχυρίζεται πως ο 27χρονος έφερε μαχαίρι, το οποίο αρνούνταν να κατεβάσει.

To βράδυ της Τρίτης, η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά, ωστόσο μόλις έφτασε η αστυνομία η οποία ωθούσε τους διαδηλωτές πίσω από τα οδοφράγματα, η κατάσταση οξύνθηκε.

Η αστυνομία μάλιστα προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την παραλιακή περιοχή του Port Richmond, καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένες λεηλασίες.

Το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Φιλαδέλφειας συμβούλεψε τους κατοίκους σε μια περιοχή της πόλης να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω «διαδεδομένων διαδηλώσεων που έχουν γίνει βίαιες».

Σύμφωνα με το Philadelphia Inquirer, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να δημιουργήσουν αυτοσχέδια οδοφράγματα χρησιμοποιώντας κάδους, ενώ η αστυνομία φέρεται να απαντούσε στους διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού και επιθέσεις και γκλοπ.

Τα καταστήματα γύρω από την πόλη έκλεισαν νωρίς.

Οι κάτοικοι βρήκαν κλειστά τα φαρμακεία και δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, σύμφωνα με το CBS News, τον συνεργάτη του BBC στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλώσεις είχαν ήδη ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας, με μια ομάδα περίπου 300 ατόμων να διαδηλώνει κατά της δολοφονίας του Walter Wallace. Συνολικά, συνελήφθησαν 91 άτομα. Οι πορείες, οι οποίες συνεχίστηκαν και την Τρίτη, άρχισαν να γίνονται βίαιες.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν από τα επεισόδια, έδειχναν ένα περιπολικό της αστυνομίας να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ λεηλατήθηκαν αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Βίντεο από διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη δείχνουν αστυνομικούς να σταματούν περαστικά αυτοκίνητα βαρώντας τα παράθυρά τους με τα γκλοπ τους, προκαλώντας ζημιές στο όχημα, καθώς ακούγονται γυαλιά να σπάνε.

Σε άλλο σημείο του βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να ορμούν σε έναν διαδηλωτή και να τον ρίχνουν στο έδαφος, για να τον συλλάβουν.

Το βίντεο της οργής

Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί, το οποίο τράβηξε περαστικός και ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Wallace την ώρα που αυτός περπατά στον δρόμο.

Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν, ενώ του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι που κρατά.

Στη συνέχεια και οι δύο πυροβολούν επανειλημμένα τον Wallace, ο οποίος καταρρέει στον δρόμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024