Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Charlie Hebdo : Οργή στην Άγκυρα για το εξώφυλλο - Για εξηγήσεις ο γάλλος επιτετραμμένος

Charlie Hebdo : Οργή στην Άγκυρα για το εξώφυλλο – Για εξηγήσεις ο γάλλος επιτετραμμένος

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του εντύπου απεικονίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να κάθεται φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και εσώρουχο, κρατώντας ένα ποτό κι έχοντας δίπλα του μια γυναίκα που φοράει ισλαμική χιτζάμπ

Για εξηγήσεις κάλεσε η Τουρκία τον γάλλο επιτετραμμένο σχετικά με το σκίτσο που δημοσίευσε το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, όπως έγινε γνωστό από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του εντύπου απεικονίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να κάθεται φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και εσώρουχο, κρατώντας ένα ποτό κι έχοντας δίπλα του μια γυναίκα που φοράει ισλαμική χιτζάμπ.

Η αντίδραση της Άγκυρας

Τούρκοι αξιωματούχοι περιέγραψαν το σκίτσο ως «αηδιαστική προσπάθεια».

Η οργή της τουρκικής κυβέρνησης για το σκίτσο ρίχνει λάδι στη φωτιά που έβαλε στις διπλωματικές σχέσεις της Άγκυρας και του Παρισιού η εκτενής προβολή σκίτσων του Μωάμεθ στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί επειδή έδειξε τέτοια σκίτσα σε μαθητές αυτόν τον μήνα.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα διότι δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία» τόνισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, μέσω Twitter.

Η σύνταξη του Charlie Hebdo το μόνο που κάνει, συνέχισε, είναι να «μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά της». «Η επίθεση στα δικαιώματα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί χιούμορ, ούτε ελευθερία της έκφρασης» πρόσθεσε.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024