Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Από την Τούμπα στο Πόρτο

Ολυμπιακός : Από την Τούμπα στο Πόρτο

Πέρασαν περίπου οκτώ μήνες και 21 παιχνίδια μπροστά σε άδειες εξέδρες. Η Τούμπα ήταν το τελευταίο γήπεδο όπου ο Ολυμπιακός αντίκρισε κόσμο στις κερκίδες. Και αύριο στο Πόρτο θα ζήσει και πάλι κάποιου τύπου… κανονικότητα

4 Μαρτίου 2020. Εποχή όπου ο κοροναϊός είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και στη χώρα μας. Εποχή όπου στην κυβέρνηση άρχισαν να παίρνουν τα πρώτα σκληρά μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Ένα απ’ αυτά; Το κλείσιμο των κερκίδων στα γήπεδα. Και πριν προλάβουμε να το συνηθίσουμε; «Λουκέτο» στα γήπεδα και αγώνες… τέλος μέχρι νεωτέρας.

Κύλησε καιρός από τότε. Σχεδόν οκτώ μήνες. Η ζωή έχει αλλάξει παγκοσμίως, το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Στιγμές που ούτε φανταζόμασταν. Και το μόνο παρήγορο στην όλη ιστορία; Πως ο καιρός περνάει και περιμένουμε από την επιστήμη να κάνει το… θαύμα της για το εμβόλιο που θα βάλει τέλος σε έναν παγκόσμιο εφιάλτη.

Οκτώ μήνες. Τόσο διάστημα έχει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός σε γήπεδο που θα έχει –έστω και λίγο– κόσμο. Που θα ακούγονται ιαχές και τραγούδια. Γήπεδο με πνοή και ζωντάνια και όχι κάποιο αχανές άδειο στάδιο που το κοιτάζεις και σε πιάνει μελαγχολία. Οκτώ μήνες παρά κάτι μέρες. Και 21 παιχνίδια σε γήπεδα με άδειες εντελώς εξέδρες. Τόσα είναι που έχει δώσει ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο Πόρτο θα αγωνιστεί και πάλι σε ένα γήπεδο που θα έχει κόσμο. Ελάχιστο μεν, κόσμο δε. Το 7,5% του Ντραγκάο επιτρέπει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας. Κάτι που σημαίνει πως περίπου 3.700 φίλοι των Δράκων θα είναι αύριο το βράδυ στις εξέδρες και θα θυμίσουν στον κόσμο του Ολυμπιακού πως είναι να παίζεις με την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο. Το είπε και ο Βινάγκρε πως έτσι είναι καλύτερα.

Το τελευταίο γήπεδο που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με κόσμο; Η Τούμπα την Τετάρτη 4 Μαρτίου. Στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, σε ένα εκπληκτικό ματς που είχε τέσσερα γκολ σε δώδεκα λεπτά και πέντε συνολικά στο πρώτο μέρος. Με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει μεν, αλλά τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση χάρη στο 2-0 του δεύτερου αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Λίγες μέρες μετά από εκείνο το ματς στην Τούμπα δόθηκε η εντολή να κλείσουν οι εξέδρες των γηπέδων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να υποδεχτεί τη Γουλβς χωρίς τον κόσμο του, στο πρώτο ματς της… νέας εποχής. Της «δίχως κόσμο» εποχής. Ακολούθησαν άλλα είκοσι, μέχρι να φτάσουμε στο αυριανό 22ο που θα είναι το πρώτο για τους Ερυθρόλευκους που θα νιώσουν και πάλι λίγη… κανονικότητα.

Αναλυτικά τα ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο όλο αυτό το διάστημα:

ΣΕΖΟΝ 2019-20

Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – Άρης 3-1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

Άρης – Ολυμπιακός 2-4

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3

Ολυμπιακός – 3-0

Γουλβς – Ολυμπιακός 1-0

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0

ΣΕΖΟΝ 2020-21

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. 3-0

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0

Ομόνοια – Ολυμπιακός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024