Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η εικονική πραγματικότητα του VAR και το μαρς πέναλτι στον Ελ Αραμπί που ο Διαμαντόπουλος δεν είδε

Η εικονική πραγματικότητα του VAR και το μαρς πέναλτι στον Ελ Αραμπί που ο Διαμαντόπουλος δεν είδε

Το πρωτάθλημα αλλοιώνεται μια χαρά στα VAR room. Αλλά έχουμε τον Κλάτενμπεργκ που θα μας εξηγήσει ότι δεν… είναι έτσι τα πράγματα.

Λοιπόν για να κάνουμε ταμείο:

Στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (2η αγωνιστική), σε εκείνο το ματς στο Αγρίνιο δεν δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι στον Παναιτωλικό. Ο Ινσούα έπιασε τη μπάλα με τα χέρια πανηγυρίζοντας την επέμβαση του Τσιντώντα (στο προηγούμενο πέναλτι που σωστά είχε δοθεί στους Αγρινιώτες).

Το VAR έκανε τη… πάπια. Και ο μέγας Μαρκ Κλάτενμπεργκ μας είπε ότι σωστά δεν καταλογίσθηκε η εσχάτη των ποινών στην παράβαση του Αργεντινού. Καμιά φορά δεν πρέπει λέει να κοιτάζουμε μόνο το γράμμα του νόμου, αλλά και το πνεύμα.

Η ΑΕΚ λοιπόν που σε εκείνο το σημείο του ματς (75΄) προηγούνταν με 1-0, έβαλε και ένα δεύτερο γκολ στο φινάλε με τον Μάνταλο (87΄) και έφυγε από το Αγρίνιο με τρίποντο.

Αν ο κανονισμός είχε εφαρμοσθεί πιθανόν να χωρούσε μόνο ο βαθμός της ισοπαλίας στις αποσκευές της.

Δύο αγωνιστικές αργότερα ο ΠΑΟΚ φιλοξενούσε τον ΟΦΗ. Το σκορ και εκεί 1-0. Και στον ΟΦΗ δεν δίνεται καθαρό πέναλτι. Η φάση είναι «μαρς» με τον Μάτος να πιάνει με «λαβή» τον Σαρδινέρο. Το VAR δεν βλέπει κάτι. Το ματς συνεχίζεται και ο Δικέφαλος με δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Σφιντέρσκι κρύβει καλά κάτω από το χαλάκι (3-0) την αμφιβολία για το τι θα είχε συμβεί αν το περίφημο video-room είχε κάνει τη δουλειά του. Μπορεί δηλαδή και εδώ οι τρεις βαθμοί να γίνονταν ένας.

Ίδια αγωνιστική 4η και το περίφημο ματς στους Ζωσιμάδες ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι σκοράρουν ένα καθαρό γκολ στο 90΄+1΄με τον Χασάν. Οι χειριστές της video τεχνολογίας όμως προσπαθούν να βγάλουν «τυφλή» ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα.

Το γκολ ακυρώνεται. Οι τρεις βαθμοί του Ολυμπιακού γίνονται ένας. Και ο Κλάτενμπεργκ με 8 ημέρες καθυστέρηση σε ένα από τα γνωστά του βίντεο μας επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταλάβει πλέον ο καθένας. Πως μέσα στο VAR τα κατάλληλα χέρια είναι θαυματουργά. Εκείνα που διαλέγουν τα «πλάνα» για την εκάστοτε προς εξέταση φάση. Εκείνα που «σημαδεύουν» μια συγκεκριμένη. Εκείνα που χαράζουν τις γραμμές κλπ.

Απόψε στα Γιάννενα η ΑΕΚ έπαιζε τη… χρονιά της, για όσους καταλαβαίνουν έστω τα στοιχειώδη από ποδόσφαιρο. Καζάνι που βράζει από τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Στο 15΄λοιπόν γίνεται μια σέντρα στην περιοχή του ΠΑΣ.

Ο Χνιντ πιάνει μια κεφαλιά για να σκοράρει στο American football. Πιο άστοχη δεν μπορούσε να είναι. Ο Χουτεσιώτης κάνει την έξοδο του, η μπάλα έχει φύγει για την εθνική οδό. Και το VAR λέει πέναλτι!!!! Ο Χνιντ θα ντρέπονταν να δώσει τέτοια παράβαση. Το VAR δεν ντράπηκε.

Πέναλτι ούτε στο πνεύμα του κανονισμού. Ούτε στο γράμμα του κανονισμού. Ούτε στη φαντασία που πάντα χρειάζεται για να αντιληφθεί κανείς την… εξουσία.

Ο Διαμαντόπουλος διαιτητής. Να σας θυμίσω. Διαιτητής στο Ξάνθη-Ολυμπιακός πέρσι. Ο Ελ Αραμπί γκρεμίζεται στον αέρα από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, τον Αμπάντ. Και τότε είχαμε VAR. Ούτε το… δωματιάκι όμως δεν επεσήμανε κάτι. Ούτε ο ίδιος ο διαιτητής που απόψε πήγε στην οθόνη και συμφώνησε με το VAR.

Και για να είμαστε σωστοί: Τότε ήταν πέναλτι στα αλήθεια. Τώρα δεν έγινε τίποτε.

Ο Ολυμπιακός πέρσι με τη Ξάνθη έμεινε στο 0-0. Έχασε λοιπόν μάλλον δύο βαθμούς. Όπως έχασε άλλους δύο και φέτος στα Γιάννενα.

Η ΑΕΚ σε Αγρίνιο και ΠΑΣ από τo VAR πήρε τέσσερις. Ο ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ πήρε δύο.

Θα μπορούσε δηλαδή απόψε η βαθμολογία να λέει: Ολυμπιακός 12 σε τέσσερα ματς. ΠΑΟΚ 7 βαθμοί σε πέντε ματς. Και AEK 6 βαθμοί σε πέντε ματς.

Αντίθετα λέει: Ολυμπιακός 10 σε τέσσερα ματς. ΑΕΚ 10 σε πέντε ματς. Και ΠΑΟΚ 9 σε πέντε ματς. Όποιος καταλαβαίνει τις διαφορές να τις πει και στον Κλάτενμπεργκ. Για να ξέρει και εκείνος τι θα μας λέει αύριο-μεθαύριο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024