«Η σεξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αφού η σωματική επαφή και το στοματικό φιλί ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού» είπε ο κ.Ασκητής.

Συνεπώς συνιστάται να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε.

Για την περίοδο της καραντίνας ο κ. Ασκητής τόνισε ότι η μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σεξ.

Ως ευκαιρία για επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια χαρακτήρισε τον περιορισμό στο σπίτι λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται μάλλον θετικά και ως προς τη σεξουαλικότητα.

Τέλος ο κ. Ασκητής αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν στη διαδικασία του φλερτ λόγω της μειωμένης φυσικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και στάθηκε στις προτάσεις των ειδικών να αξιοποιούνται τα ψηφιακά μέσα και το Διαδίκτυο για τη διαδικασία του φλερτ και της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr