Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης: Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης στο MEGA

Συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης: Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης στο MEGA

Για τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, μίλησε στο MEGA ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Για τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, μίλησε στο MEGA ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.

Σημειώνεται ότι συνωστισμός σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, επενέβη και η αστυνομία, ζητώντας από τους δεκάδες πιστούς να κρατήσουν αποστάσεις. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εικόνες που παρατηρήθηκαν.

«Να γίνει μια διάκριση, την ώρα που έγινε το ρεπορτάζ ιερείς κι αρχιερείς ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας για να εισέλθουμε στον ναό για να αρχίσουν τα τελετουργικά και η τήρηση των νόμων που προβλέπουν οι κανονισμοί που αφορούν την προστασία για τον κοροναϊό» ανέφερε.

Σημείωσε μάλιστα ότι η εικόνα του ναού του Αγίου Δημήτριου φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές δεν έχει καμία σχέση.

Υπογράμμισε την συνεργασία και την προσπάθεια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και όλων των ανθρώπων της εκκλησίας για «να φτάσει ο ναός που έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων να έχει στο τέλος 50 άτομα την ώρα της δοξολογίας. Υπήρξε προσαρμογή κατά τρόπο απόλυτο».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Άνθιμου έγινε με ιερείς που αποτελούν την άμεση οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση της εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας.

«Η Αγία μας εκκλησία από την πρώτη στιγμή έτεινε ευήκοο νους στα μέσα της πολιτείας που έχουν συστηθεί και εφαρμόζονται. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολη η απολύτως εφαρμογή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε αναφορά στα fake news και σε όσους παροτρύνουν τον κόσμο να μην υπακούει στα μέτρα. «Εμείς λέμε φορέστε τις μάσκες».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024