Εκτός σχολείου βρίσκεται από σήμερα η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που αρνιόταν να βάλει μάσκα την ώρα του μαθήματος. Η Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κυρία Αναστασία Γκίκα μίλησε στο MEGA για τον εν λόγω περιστατικό

Εκτός σχολείου βρίσκεται από σήμερα η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που αρνιόταν να βάλει μάσκα την ώρα του μαθήματος. Η Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κυρία Αναστασία Γκίκα μίλησε στο MEGA για τον εν λόγω περιστατικό.

Μετά τη σύλληψή της την Παρασκευή, της επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού έξι ημερών και πλέον η εκπαιδευτικός, που ζήτησε 10ημερη άδεια, περιμένει τη δίκη της που έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου.

Αν και είχαν γίνει καταγγελίες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η καθηγήτρια συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στο μάθημα της χωρίς να τηρεί το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας, μέχρι που ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Υμηττού, αναγκάστηκε να της κάνει μήνυση.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ είναι ικανοποιημένοι με τη κίνηση του διευθυντή, αφού όπως λένε κάποιοι με τη στάση τους παίζουν με τις ζωές τους.

Την αντίθεσή της στη σύλληψη της καθηγήτριας, εξέφρασε η ΟΛΜΕ. «Για την εν λόγω συνάδελφο θα πρέπει να τονίσουμε ότι βεβαίως εάν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει και εκείνη να φοράει, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί, μάσκα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με συλλήψεις εκπαιδευτικών έξω από την εκπαιδευτική μονάδα σαν να είναι εγκληματίες του ποινικού δικαίου, να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα, να κρατούνται για αυτόφωρη διαδικασία και τα λοιπά» αναφέρεται.

Σε ερώτηση της εκπομπής προς την νομική υπηρεσία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιατί δεν είχε παρέμβει μετά και τις αναφορές του διευθυντή, η απάντηση ήταν ότι το θέμα αφορά εσωτερικά την υπηρεσία.

Σε βάρος της καθηγήτριας σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η υπόθεσή της αναμένεται να δικαστεί στις 4 Νοεμβρίου.

«Όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν βήμα – βήμα»

Η Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κυρία Αναστασία Γκίκα μίλησε στο MEGA για το εν λόγω περιστατικό.

Ερωτηθείσα γιατί πέρασε τόσος καιρός μέχρι να γίνει αυτό που είχε εξαγγελθεί την ίδια μέρα που κάποιος καθηγητής ή μαθητής δεν θα φορά μάσκα.

Ανέφερε ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν από νωρίς μετά από καταγγελία και ενημέρωση από τον διευθυντή και τους γονείς προς τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κάλεσε σε απολογία των εκπαιδευτικό.

«Όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν βήμα – βήμα» σημείωσε.

«Της έχει ήδη επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή, της εξαήμερης στέρησης μισθού» πρόσθεσε.

«Της απαγορεύτηκε η είσοδος, δεν συμμορφώθηκε… έγιναν όλες οι διαδικασίες που μπορούσαν να γίνουν», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr