Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναδρομικά : Ποιες ημερομηνίες θα πληρωθούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι

Αναδρομικά : Ποιες ημερομηνίες θα πληρωθούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι μπορούν να εισπράξουν τα αναδρομικά που δικαιούνται μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου από το γκισέ των τραπεζών ή τα ΑΤΜ

Σχεδόν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τα αναδρομικά που τους αναλογούν από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 στις κύριες συντάξεις τους.

Οι συνταξιούχοι μπορούν να εισπράξουν τα αναδρομικά που δικαιούνται μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου από το γκισέ των τραπεζών ή τα ΑΤΜ.

Ως είθισται στις εν λόγω πληρωμές, τα ποσά πιστώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις : Για ποιο λόγο δεν πληρώθηκαν χθες οι δικαιούχοι – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

Ωστόσο ένα τεχνικό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών TARGET2, μπλόκαρε προσωρινά την Παρασκευή το απόγευμα την πίστωση των ποσών των συντάξεων Νοεμβρίου στα ΑΤΜ. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύχτα και οι πληρωμές ολοκληρώθηκαν το Σάββατο.

Τα αναδρομικά

Από σήμερα Δευτέρα μπορούν να εισπράξουν τα αναδρομικά που δικαιούνται μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου από το γκισέ των τραπεζών οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8).

Από το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, πιστώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες των πρ. ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, πιστώνονται τα αναδρομικά και οι συντάξεις Νοεμβρίου σε συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΔΕΗ. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ των τραπεζών την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Στις αρχές Νοεμβρίου οι κληρονόμοι των 172.222 θανόντων συνταξιούχων που ήταν εν ζωή το κρίσιμο 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) αλλά απεβίωσαν στη συνέχεια, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, καθώς μπαίνει σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τα ποσά ανά ταμείο

Τα ποσά των αναδρομικών ανά πρώην Ταμείο υπολογίζονται ως εξής:

  • Δημόσιο: 327.000 πρώην υπάλληλοι του Δημοσίου θα πάρουν κατά μέσο όρο 1.130 ευρώ.
  • ΙΚΑ: 300.000 πρώην υπάλληλοι του τέως ΙΚΑ θα πάρουν κατά μέσο όρο 900 ευρώ, καθώς τα αναδρομικά τους ξεκινούν από 550 – 600 ευρώ.
  • ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ: 10.000 συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν κατά μέσο όρο 800 ευρώ, ενώ στα μισά θα «πέσουν» όσοι προέρχονται από το Ταμείο Εμπόρων καθώς θα λάβουν κατά μέσο όρο 410 ευρώ.
  • ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ: 17.600 υγειονομικοί και γιατροί θα λάβουν κατά μέσο όρο ποσά κοντά στα 2.000 ευρώ.
  • ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ: 22.000 μηχανικοί θα εισπράξουν αναδρομικά, κατά μέσο όρο, 2.000 ευρώ.
  • ΕΤΑΑ-ΤΑΝ: 15.500 δικηγόροιθα λάβουν μέσο ποσό αναδρομικών της τάξης των 900 ευρώ.
  • ΔΕΗ: 30.000 συνταξιούχοι της ΔΕΗ θα λάβουν κατά μέσο όρο 2.600 ευρώ αναδρομικά.
  • ΝΑΤ: 57.700 ναυτικοί θα πάρουν περί τα 1.500 ευρώ επιστροφή, κατά μέσο όρο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024