Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία λέει ο προσωπάρχης του Τραμπ

Κοροναϊός : Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία λέει ο προσωπάρχης του Τραμπ

Ο προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ «δεν θα θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία».

Ο προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ «δεν θα θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία», την οποία συνέκρινε εκ νέου με τη γρίπη, μετά την ανακοίνωση ότι πρόσωπα από το περιβάλλον του αντιπροέδρου Μάικ Πενς μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.

«Να τι θα κάνουμε. Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία, θα ελέγξουμε το να μπορούμε να έχουμε εμβόλια, θεραπείες και άλλα μέσα για να μετριάσουμε» την ασθένεια, δήλωσε ο Μαρκ Μίντοους στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.«Διότι πρόκειται για έναν μεταδοτικό ιό, όπως ακριβώς η γρίπη», συμπλήρωσε.

Κατηγορίες κατά Τραμπ

Η Καμάλα Χάρις, που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ στο πλευρό του Δημοκρατικού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, αμέσως κατηγόρησε τη διοίκηση Τραμπ ότι παραδέχθηκε την ήττα της.

«Ομολογούν την ήττα τους», είπε σε δημοσιογράφους στο Μίσιγκαν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Μαρκ Μίντοους. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα προεδρικής διοίκησης στην αμερικανική ιστορία», συμπλήρωσε.

Τι κοροναϊός, τι γρίπη…

Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, επειδή, από την αρχή της πανδημίας, έχει την τάση να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του κορονοϊού, συγκρίνοντάς τον ορισμένες φορές με την εποχική γρίπη.

Αφού προσβλήθηκε και ο ίδιος από την Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες, διαβεβαιώνει έκτοτε ότι «θεραπεύτηκε» και έχει πλέον «ανοσία» χάρη στις πειραματικές θεραπείες.

Μετρούν 225.000 νεκρούς

Εντούτοις, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο σε επίπεδο θανάτων, με σχεδόν 225.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, Μαρκ Σορτ, διαγνώστηκε με τη νόσο Covid-19 χθες Σάββατο, όπως και τουλάχιστον άλλοι 2 σύμβουλοί του.

Όμως, ο Μάικ Πενς, που διευθύνει την ομάδα της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, αποφάσισε να μην ακυρώσει τις συναντήσεις του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Προαιρετική η χρήση μάσκας

Ο Μάικ Πενς «θα φοράει μάσκα σήμερα», είπε ο Μαρκ Μίντοους, αν και σπανίως φοράει δημοσίως. Ερωτηθείς σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου απάντησε: «Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία», κατηγορώντας τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει «βάλει όλους σε καραντίνα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024