Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, αλλά και... ελπίδες για εμβόλιο

Κοροναϊός : Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, αλλά και… ελπίδες για εμβόλιο

Με τα κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ να καταγράφουν ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας και να ανέρχονται σε 84.000 μόνο χθες Παρασκευή, ο κορυφαίος αμερικανός λοιμωξιολόγος, Α. Φάουτσι μιλώντας στο CNN υποστήριξε ότι «τα καλά νέα στον ορίζοντα είναι ότι τα εμβόλια μοιάζουν υποσχόμενα»

Με τα κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ να καταγράφουν ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας και να ανέρχονται σε 84.000 μόνο χθες Παρασκευή, ο κορυφαίος αμερικανός λοιμωξιολόγος, Α. Φάουτσι μιλώντας στο CNN υποστήριξε ότι «τα καλά νέα στον ορίζοντα είναι ότι τα εμβόλια μοιάζουν υποσχόμενα».

«Ελπίζουμε ότι καθώς φτάνουμε στο τέλος Νοεμβρίου, τις αρχές του Δεκεμβρίου θα έχει αποδειχτεί ότι έχουμε τουλάχιστον ένα ή δύο -ίσως περισσότερα- εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Υγείας, Άλεξ Αζαρ, απέδωσε την άνοδο των κρουσμάτων του κοροναϊού σε εθνικό επίπεδο στη συμπεριφορά των πολιτών, τονίζοντας ότι τα νοικοκυριά έχουν αναχθεί «σε μεγάλες εστίες εξάπλωσης της ασθένειας».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ «γυρνάνε σελίδα» στην πανδημία, ο Αζάρ απάντησε στο CNN ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπάθησε να δώσει ελπίδα στους Αμερικανούς που περιμένουν ένα εμβόλιο.

Ίσως φτάσουν τους 500.000 οι θάνατοι

Εν τω μεταξύ, ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προέβλεψαν ότι ο αριθμός των θανάτων από covid-19 στις ΗΠΑ ενδέχεται να φτάσει τους 500.000 ως τον Φεβρουάριο του 2021. Εντούτοις, εάν το 95% των Αμερικανών φορούσε συστηματικά μάσκα, αυτός ο απολογισμός θα μπορούσε να μειωθεί κατά σχεδόν 130.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την έρευνα, απηχώντας τις συστάσεις του Άντονι Φάουτσι, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν ημερήσιο ρεκόρ νέων μολύνσεων χθες, ανάμεσά τους και πέντε που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου: το Οχάιο, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά επικαλούνται τις πιο ψυχρές θερμοκρασίες που ωθούν τους ανθρώπους να περνούν περισσότερη ώρα σε εσωτερικούς χώρους, την κούραση από τα περιοριστικά μέτρα και την επιστροφή των φοιτητών και των μαθητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 41.000 ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των ΗΠΑ, αύξηση κατά 34% σε σχέση με την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024