Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία αυτής της εβδομάδας.

Φλερτάρουν άσχημα αλλά αντιστέκονται γενναία στο κόκκινο, δηλαδή στο επίπεδο 4, τα Ιωάννινα.

Η  μάχη που δίνουν οι Γιαννιώτες τις τελευταίες μέρες είναι μεγάλη καθώς αν και βρίσκονται πολύ κοντά στον πολυπαραγωντικό δείκτη 150 που κρίνει -μεταξύ άλλων – το πέρασμα της περιφέρειας στο επόμενο επίπεδο , ακόμη δεν το έχουν αγγίξει.

Ωστόσο η περιφέρεια παίζει με τη φωτιά καθώς βρίσκεται αρκετά κοντά στον κόκκινο συναγερμό.

Τις επόμενες μέρες λοιπόν δεν αποκλείεται να αλλάξει αυτό και δυστυχώς να επιβληθεί τοπικό lockdown στα Γιάννενα.

Πάντως μέχρι στιγμής όπως αποδεικνύεται και από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα δεν είναι συνεχώς ανοδικά, αλλά αυξομειώνεται κάθε ημέρα.

Τα σκαμπανεβάσματα στα κρούσματα

Ειδικότερα στην αρχή της εβδομάδας, τη Δευτέρα, τα κρούσματα στα Ιωάννινα ήταν μόλις οκτώ. Την Τρίτη ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε σχεδόν, καθώς ανακοινώθηκαν 15 κρούσματα με αποτέλεσμα τότε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας να είχε επιστήσει την προσοχή στους κατοίκους.

Την Τετάρτη έγινε η μεγάλη έκρηξη κρουσμάτων με την περιοχή να καταγράφει 32 κρούσματα, αριθμός τετραπλάσιος από αυτόν της Δευτέρας, ενώ την Πέμπτη ο αριθμός των διαγνώσεων έπεσε αλλά όχι πάρα πολύ στα 23 κρούσματα.

Τέλος χτες καταγράφηκαν 19 κρούσματα στα Ιωάννινα, πράγμα που αποδεικνύει πως ναι μεν ο αριθμός δεν είναι εκθετικός τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr