Η Αμερική αποφασίζει: Τζο ή Ντόναλντ;
Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα είναι μια σκληρή αναμέτρηση με φαβορί, αουτσάιντερ, πολλές παραμέτρους και ελάχιστες βεβαιότητες
Κάθε αμερικανική προεδρική εκλογή είθισται να λογίζεται ως «η κρισιμότερη της τελευταίας εικοσαετίας».
Πρόκειται για τον ήπια κινδυνολογικό τρόπο με τον οποίο πολιτικοί και ΜΜΕ μιας δημοκρατίας 328 εκατομμυρίων κατοίκων επιχειρούν να κινητοποιήσουν τους πολίτες – όχι όλους, φυσικά, αυτούς που πρόσκεινται στην παράταξη της αρεσκείας τους.
Ωστόσο, η εκλογή της 3ης Νοεμβρίου 2020 ίσως και να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό. Από ένα θορυβώδες και φαντασμαγορικό θέαμα με συγκεντρώσεις, διαφημίσεις, τηλεμαχίες, σκάνδαλα όπου η ουσία των πραγμάτων κατά κανόνα υποχωρούσε προς όφελος των λεκτικών πυροτεχνημάτων, την τελευταία δεκαετία στο φως του τραύματος της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των ανισοτήτων έχει καταστεί σύγκρουση οξύτατης πόλωσης.
Στη λήξη μιας κατά γενική ομολογία αποτυχημένης προεδρίας η οποία απομάκρυνε τις ΗΠΑ από την Ευρώπη, είδε τον θεσμικό ρατσισμό να επανέρχεται στο προσκήνιο και μέτρησε έως τώρα 220.000 θύματα του κορωνοϊού, τα ερωτήματα είναι πολλά.
Ποιον θα ευνοήσουν οι διαμφισβητούμενες πολιτείες; Πώς θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα η διογκωμένη λόγω COVID-19 επιστολική ψήφος; Ποια θα είναι η ισορροπία στα δύο σώματα του Κογκρέσου; Θα μπορέσει ο γηραιός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν να νικήσει τον γηραιό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ;
Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης προσεγγίζει τα δεδομένα και τα ζητούμενα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών και ο Γιώργος Νάστος ανατρέχει σε μια ανεκδιήγητη θητεία γεμάτη γκάφες, memes και ευτράπελα που έδωσε πλούσια τροφή στις σατιρικές εκπομπές ανά τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Ποια ηλικιακή κατηγορία κινδυνεύει περισσότερο από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
- Το «πείραμα» του Γκρατς – Ο θρίαμβος μιας κομμουνίστριας δημάρχου στην Αυστρία, στη «φωλιά» της Ακροδεξιάς
- Γιώτα Νέγκα και Κίτρινα Ποδήλατα στο Asteria Culture Festival
- The Expla-in Project | Είναι τα εθνικά θέματα πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης;
- Η νέα πόλη που ο Μασκ χτίζει στην άμμο του Τέξας
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 20 περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442