Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Συμβόλαιο εξόντωσης» κατά του βουλευτή Μελά γιατί ζήτησε να κλείσει η Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη

«Συμβόλαιο εξόντωσης» κατά του βουλευτή Μελά γιατί ζήτησε να κλείσει η Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη

Λίγες ημέρες αφ' ότου ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για το περιβαλλοντικό έγκλημα της Oil One στη Δραπετσώνα, στοχοποιήθηκε από «πληρωμένα δημοσιογραφικά πιστόλια» του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη

Στις 7 Ιουνίου ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ, Ιωάννης Μελάς, επικαλούμενος δημοσίευμα του in.gr για το περιβαλλοντικό έγκλημα της Oil One, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, στη Δραπετσώνα, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Μελάς, παίρνοντας τη σκυτάλη από άλλους βουλευτές, καταθέτει ερώτηση με την οποία ζητά να μάθει τι έχει κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης για την «βόμβα» που παραμένει απασφαλισμένη στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαιοειδών του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Καταθέτοντας τα πορίσματα του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, αλλά και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Πειραιά τολμά να γράψει στην ερώτησή του: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες όχι μόνο των κατοίκων αλλά και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι πάρα πολλές και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση και να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις της «Oil One». Είναι χαρακτηριστικό πως το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς άλλα σχολεία της περιοχής έχουν αναγκαστεί να παραμείνουν κλειστά αρκετές φορές λόγω της έντονης δυσοσμίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που υπάρχει».

Ενας κυβερνητικός βουλευτής, ζητά δηλαδή ξεκάθαρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, και κατ’ επέκταση από την κυβέρνηση της ΝΔ, να πάρουν θέση για το αν πρέπει να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία εγκαταστάσεις της Oil One.

Ποιος, όμως, δεν θα περίμενε την επόμενη κίνηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της «βρόμικης» εταιρείας στη Δραπετσώνα;

Και αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα «πληρωμένο συμβόλαιο» εξόντωσης του βουλευτή Πειραιά, κ. Μελά, ο οποίος έκανε απλά το καθήκον του.

Αίφνης, οι αστέρες της δημοσιογραφίας, μίσθαρνα όργανα και πληρωμένα πιστόλια του Δημήτρη Μελισσανίδη, ανακάλυψαν «σκάνδαλο» του βουλευτή. Και μάλιστα ένα σκάνδαλο που ξέρουν ότι με τις… γαργαλιστικές του λεπτομέρειες, θα απασχολούσε την κοινή γνώμη.

Ένα ανυπόληπτο site που «ορκίζεται» στο όνομα των Ποντίων, αμαυρώνοντας την ιστορία τους, έγραψε λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της ερώτησης του κ. Μελά για την Oil One:

«Όλα τα είδαμε στη Βουλή, όχι όμως και… μαστροπούς!».

Μαστροπός, λοιπόν, ο βουλευτής της ΝΔ διότι, σύμφωνα με το… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, όταν ήταν αντιδήμαρχος στο δήμο Πειραιά επέτρεπε τη λειτουργία νυχτερινού κέντρου που για τους ίδιους ήταν και κέντρο ακολασίας.

Ένα διοικητικό θέμα δηλαδή, που αφορά τη λειτουργία ενός καταστήματος που νομίμως έχει πάρει άδεια (όπως και εκατοντάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα) μετατρέπεται σε «πιστολιά» κατά εκείνου που τόλμησε να τα βάλει με τον Μελισσανίδη.

Όμως, επειδή τα ανυπόληπτα sites δεν τα διαβάζει κανείς, το «συμβόλαιο θανάτου» ανέλαβε να το εκτελέσει η «πατσαβουροφυλλάδα» Espresso του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, προσωπικού φίλου του κ. Μελισσανίδη.

Αυτή που ουκ ολίγες φορές έχει εξευτελίσει ανθρώπους κι έχει καταρρακώσει προσωπικότητες, χωρίς να ζητήσει καν συγγνώμη, έκανε πρώτο θέμα τον κ. Μελά. «Χαμός. Ο βουλευτής της ΝΔ και το κλαμπ των οργίων», έγραψε στο πρωτοσέλιδο και με μικρότερα γράμματα ότι έγινε άρση της ασυλίας του για να ερευνηθεί το θέμα.

Μια άρση που ζήτησε ο ίδιος ο βουλευτής καθώς είναι φανερό ότι πρόκειται για διαδικαστικό θέμα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διοικητικές υπηρεσίες των δήμων.

Αυτό που έπρεπε να βγει όμως βγήκε. Οι «Γκαίμπελς» του Μελισσανίδη έριξαν τη λάσπη τους ελπίζοντας ότι θα καλύψουν την βρομιά της Oil One και θα εξαφανίσουν το καρκινογόνο βενζόλιο που εισπνέουν χιλιάδες κάτοικοι στη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι και σε ολόκληρο τον Πειραιά.

Πόσο πιο απροκάλυπτα μπορούσαν να το κάνουν; Επειδή ο Μελάς είχε το θάρρος να στείλει στη Βουλή ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα της χώρας, ξέθαψαν μια υπόθεση ήσσονος σημασίας του 2014.

Αραγε, όταν τα δικαστήρια αθωώσουν τον βουλευτή της ΝΔ οι διαδικτυακοί και έντυποι «εκβιαστές» του ιδιοκτήτη της Oil One θα ζητήσουν συγγνώμη;

Είναι ξεκάθαρο. Τα δημοσιεύματα σε βάρος του Μελά έγιναν για λόγους αντεκδίκησης. Τον χτύπησαν επειδή ασχολήθηκε με το περιβαλλοντικό έγκλημα με σφραγίδα Oil One.

Αλλά κάνουν και κάτι χειρότερο. Στέλνουν μήνυμα σε όποιους άλλους βουλευτές ασχολήθηκαν ή θα ασχοληθούν με το σκάνδαλο να σιωπήσουν.

Πρόκειται για επικίνδυνες καταστάσεις με εκβιασμούς που φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό καθήκον που έχει κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού να αναδεικνύει τέτοια εγκλήματα.

Η ερώτηση του Ι. Μελά

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024