Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκληματίες, όχι ιδεολόγοι

Εγκληματίες, όχι ιδεολόγοι

Δεν βρέθηκαν στη φυλακή μερικοί ναζί επειδή είναι απεχθής η ιδεολογία τους. Βρέθηκαν συγκεκριμένοι έλληνες πολίτες, που συμβαίνει η ιδεολογία τους να είναι ακραία και να αποθεώνει τη βία και τον θάνατο, όχι για την ιδεολογία τους αλλά για τις πράξεις τους.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να οδηγηθούν στη φυλακή οι πρωτεργάτες της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε, έπειτα από τη μακρά δικαστική περιπέτεια που ξεκίνησε έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την παραπομπή του φυσικού αυτουργού, των υποκινητών του και των συνεργατών τους από την κυβέρνηση των «Σαμαροβενιζέλων», έκανε δήλωση ο καταδικασθείς αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος. Και είπε ότι είναι περήφανος που φυλακίζεται για τις ιδέες του.

Χαιρετίσματα. Προφανώς και δεν φυλακίστηκε για τις ιδέες του. Οι ιδέες του εκτέθηκαν σε μερικά άρθρα και σε μερικά βιβλία – από τον Δημήτρη Ψαρρά μέχρι τον καθηγητή Κας Μούντε, το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της Χρυσής Αυγής και των πρωτεργατών της φωτίστηκε απολύτως. Αλλά δεν χρειάστηκαν επτά χρόνια για να αποφανθεί και η ελληνική δικαιοσύνη ότι οι ναζιστικές ιδέες από τις οποίες εμφορείται είναι φονικές. Κάθε άλλο.

Τόσο το διάστημα της προανάκρισης όσο και τα πέντε χρόνια που κράτησε η δίκη, το δικαστήριο διερεύνησε περιστατικά και τη συσχέτισή της με τους έως πριν από μερικές μέρες κατηγορούμενους και από την ημέρα που ανακοινώθηκε η δικαστική ετυμηγορία καταδικασθέντες. Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, στη φυλακή οδηγούνται αυτοί που, όπως αποδείχτηκε από τεκμήρια και μαρτυρίες, συνέστησαν, διεύθυναν και συμμετείχαν σε μία εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Δεν βρέθηκαν στη φυλακή μερικοί ναζί επειδή είναι απεχθής η ιδεολογία τους. Βρέθηκαν συγκεκριμένοι έλληνες πολίτες, που συμβαίνει η ιδεολογία τους να είναι ακραία και να αποθεώνει τη βία και τον θάνατο, όχι για την ιδεολογία τους αλλά για τις πράξεις τους. Το δικαστήριο τεκμηρίωσε εμπλοκή σε συγκεκριμένα αδικήματα. Εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013. Εμπλοκή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του αιγύπτιου ψαρά Αμπουζίντ Εμπάρακ και στην επίθεση εναντίον ομοεθνών συναδέλφων του, στις 12 Ιουνίου 2012. Εμπλοκή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Επίσης εξετάστηκαν και άλλες υποθέσεις, με τις οποίες συσχετίστηκαν καταδικασθέντες.

Συνεπώς, ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς και όλοι οι άλλοι δεν πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες τους. Οπως δεν πήγαν στη φυλακή για τις ιδέες τους ο Κουφοντίνας, οι Ξηροί και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες μέλη και δολοφόνοι της αριστερής 17 Νοέμβρη. Οπως ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, με τον ίδιο τρόπο δεν είναι ούτε οι χρυσαυγίτες εγκάθειρκτοι.

Προφανώς, ο Μιχαλολιάκος δεν παριστάνει τυχαία τον εαυτό του ως ιδεολόγο. Στην έφεση που θα ασκήσουν οι κατηγορούμενοι θα επιχειρήσουν να πείσουν το δικαστήριο ότι καταδικάστηκαν για τις ιδέες τους και όχι για τις πράξεις τους, όχι για τη ρατσιστική και την αντιδημοκρατική βία, για την τρομοκράτηση της κοινωνίας και τους φόνους. Φτιάχνει λοιπόν ήδη τα επιχειρήματά του, τα οποία (μην έχετε αμφιβολίες) θα τα εμπλουτίσει με επιλεγμένα αποσπάσματα από τον ήδη εκφρασθέντα δημόσιο λόγο, μεταξύ των οποίων από τη συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης και από τα λαϊκά συνθήματα «Δεν είναι αθώοι», «οι ναζί στη φυλακή» κ.τ.τ.

Ευτυχώς, οι ναζί βρέθηκαν στη φυλακή όχι ως ιδεολόγοι αλλά ως παραβάτες του νόμου. Και γι’ αυτό δεν χρειάστηκαν οδομαχίες αντιμαχόμενων άκρων αλλά η δημοκρατία. Που δεν λιντσάρει. Αλλά, ψύχραιμα, απονέμει δικαιοσύνη.

Συμπαράσταση, λαέ

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα το ξέρουν καλά. Αν απεργήσουν, θα κρατηθεί μέρος του μισθού τους, που αντιστοιχεί στον χρόνο της απεργίας τους. Στην ΟΛΜΕ κάτι τέτοιο φαίνεται τους είναι άγνωστο. Γι’ αυτό και εξεπλάγησαν όταν η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ζητά με εγκύκλιο από τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κόψει μέρος των αποδοχών τους σε όσους αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη.

Ο συνδικαλισμός που, οχυρωμένος στο προνόμιο της μονιμότητας το οποίο προσφέρεται στους δημόσιους υπαλλήλους, επιμένει να αρνείται την πραγματικότητα στην εκπαίδευση και, κυρίως, αρνείται να προσαρμοστεί στις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία και προτιμά να κρύβεται πίσω από μαθητές που περισσότερο από ένα μήνα ουσιαστικά κάνουν κοπάνα από το μάθημα, πόνεσε στο μόνο πράγμα που τον συγκινεί: στην αμοιβή για την εργασία που (δεν) παρέχει. Και καλεί τους καθηγητές να απαντήσουν με εξώδικα. Χωρίς να τους ενδιαφέρει η σύγκρισή τους με τον κόσμο της εργασίας, που όχι μόνο αξιολογείται καθημερινά, αλλά και ξέρει να αναλαμβάνει το κόστος των όποιων διεκδικήσεών του. Συμπαράσταση λαέ, μεν, αλλά…

Τώρα όμως ξέρουν στο υπουργείο Παιδείας. Στον δρόμο προς τη θέσπιση ουσιαστικής διαδικασίας αξιολόγησης, ας τους ταράξουν στη νομιμότητα.

Ανακεφαλαίωση: Οι εγκληματίες της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής πηγαίνουν φυλακή με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Με το ίδιο νομικό οπλοστάσιο μέσω του οποίου πήγαν φυλακή οι εγκληματίες της ακροαριστερής 17 Νοέμβρη. Επί υπουργίας Αντώνη Ρουπακιώτη ψηφίστηκε ένας αντιτρομοκρατικός νόμος, με τον οποίο ένας δικομανής κυνηγά συγγραφείς. Το 187ΠΚ, που πολλοί το αποκαλούσαν «τρομονόμο», ψηφίστηκε επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και επί υπουργίας Μιχάλη Σταθόπουλου. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024