Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν : Δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος ο Τραμπ ενώ είναι υπεύθυνος για τόσους θανάτους

Μπάιντεν : Δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος ο Τραμπ ενώ είναι υπεύθυνος για τόσους θανάτους

«Κάποιος που είναι υπεύθυνος για τόσους νεκρούς δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο Τζο Μπάιντεν για τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την προεδρία της χώρας.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν επέκρινε με σφοδρότητα τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ τους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κοροναϊού, ο οποίος κατ’ αυτόν πρακτικά του στερεί το δικαίωμα να διεκδικεί το ανώτατο αξίωμα στη χώρα.

«Υπεύθυνος για τόσους νεκρούς»

«Κάποιος που είναι υπεύθυνος για τόσους νεκρούς δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν, κατηγορώντας τον ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου πως συνεχίζει «πάντα να μην έχει σχέδιο» για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Θα βάλω τέλος σε αυτό», πρόσθεσε.

Πάνω από 222.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία.

Ο Μπάιντεν προειδοποίησε πως η χώρα οδεύει σε «μαύρο χειμώνα».

«Σε ένα υπόγειο…»

Ο Τραμπ, που απάντησε πως η κυβέρνησή του δίνει «σθεναρή μάχη» με την πανδημία, απέρριψε την πρόβλεψη αυτή, λέγοντας «δεν νομίζω διόλου πώς θα έχουμε μαύρο χειμώνα, ανοίγουμε τη χώρα μας».

Κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι μιλάει έτσι γιατί έχει την πολυτέλεια να αποφεύγει να βγαίνει έξω εν μέσω της πανδημίας, ενώ αντίθετα οι Αμερικανοί πρέπει να δουλέψουν.

«Δεν μπορούμε να κλειδωθούμε σε ένα υπόγειο, όπως κάνει ο Τζο», είπε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας για νιοστή φορά τη συγκεκριμένη μομφή σε βάρος του αντιπάλου του.

Ο Τραμπ επέρριψε την ευθύνη για την πανδημία του κοροναϊού αποκλειστικά στην Κίνα. Επανέλαβε εξάλλου ότι ο ίδιος έχει «ανοσία», αναφερόμενος στο ότι αποθεραπεύτηκε αφού μολύνθηκε πρόσφατα.

«Ερχεται το εμβόλιο…»

«Εχουμε ένα εμβόλιο που έρχεται, είναι έτοιμο, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες», είπε – αποφεύγοντας να δώσει πιο σαφές χρονοδιάγραμμα.

Οι δύο υποψήφιοι – κόκκινη γραβάτα ο Τραμπ, μπλε γραβάτα ο Μπάιντεν – χαιρετήθηκαν με μικρή χειρονομία όταν ανέβηκαν στο πλατό, τηρώντας απόσταση.

Ο Τραμπ δεν φόραγε μάσκα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024