Ως ένας από τους χειρότερους μήνες -μέχρι στιγμής- στη μάχη που δίνει η χώρα μας με τον κοροναϊό θα θεωρείται ο Οκτώβριος, αφού στις 23 μέρες που έχουμε διανύσει σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο

Ως ένας από τους χειρότερους μήνες -μέχρι στιγμής- στη μάχη που δίνει η χώρα μας με τον κοροναϊό θα θεωρείται ο Οκτώβριος, αφού στις 23 μέρες που έχουμε διανύσει σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Συγκεκριμένα, στα μέσα του μήνα έσπασε το «φράγμα» των 500 κρουσμάτων, όταν στις 16 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 508 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Μέσα στις 7 μέρες που ακολούθησαν σημειώθηκαν τρία ακόμα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων (667 στις 20, 865 στις 21 και 882 στις 22) ενώ τις τρεις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα δεν λένε να πέσουν κάτω από τα 800.

Παράλληλα, μέσα στον Οκτώβριο έχει σημειωθεί και το ρεκόρ θανάτων, όταν εχθές ανακοινώθηκαν 15 νεκροί σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο. Μάλιστα, μέσα στον μήνα είχε σημειωθεί εις διπλούν το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ με 13 απώλειες.

Ακόμα, στις 21 Οκτωβρίου σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική, με 331 μολύνσεις, ενώ σήμερα 23 Οκτωβρίου είχαμε το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη με 197.

Πάνω από 10.000 κρούσματα

Μάλιστα ακόμα ένα ενδεικτικό του πόσο… μαύρος είναι ο Οκτώβριος αναφορικά με τον κοροναϊό και τη μάχη που δίνει η χώρα μας απέναντι στον «αόρατο» εχθρό, είναι το γεγονός πως μέσα σε μόλις 23 ημέρες έχει σπάσει το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα 841 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ανέβασαν τον συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων του Οκτωβρίου σε 10.602.

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα είναι 29.057. Δηλαδή πάνω από το 1/3 των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί μέσα στον Οκτώβριο, ενώ έχουμε ακόμα 8 ενημερώσεις…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr