Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ, «πέταξε» δύο βαθμούς με την Ομόνοια (1-1)

Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ, «πέταξε» δύο βαθμούς με την Ομόνοια (1-1)

Οι «ασπρόμαυροι» εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στους Κύπριους. Ο Μποετάγκ άνοιξε το σκορ στο 16' και ο Μουργκ ισοφάρισε στο 56'.

Στα προκριματικά φαίνεται πως έμεινε ο ΠΑΟΚ, αφού παρουσιάστηκε αγνώριστος στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ομόνοια.

Το σύνολο του Άμπελ Φερέιρα δεν είχε φρεσκάδα, φαντασία και θα μπορούσε να ηττηθεί, εάν ο αντίπαλος του ήταν πιο προσεκτικός και είχε μεγαλύτερη ποιότητα στην αντεπίθεση.

Η Ομόνοια έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά έπαιξε οργανωμένο ποδόσφαιρο και ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υπερείχε αλλά έμοιαζε μπλοκαρισμένος και με το μυαλό σε άλλο μέρος…

Η Ομόνοια ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ στο 16’. Ο Λέγιακς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μποτεάκ ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-3 με τον Ζ. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στην άμυνα τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη. Σβαμπ και Εσίτι στα χαφ και τους Μάτος και Γιαννούλη ως μπακ χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσόλακ με τους Μούργκ και Α. Ζίβκοβιτς να κινούνται από πίσω του.

O Χένινγκ Μπεργκ, παρέταξε την Ομόνοια σε σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Φαμπιάνο και τετράδα στην άμυνα τους Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ και Λέτσγιακς. Οι Βίκτορ Γκόμες και Γκόμεθ θα είναι τα δύο χαφ, στον άξονα ο Τζιωνής στις πτέρυγες οι Παπουλής και Μποτεάκ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις.

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα πιέζοντας στο χώρο του κέντρου, παρότι δεν είχε τους ποδοσφαιριστές να το υποστηρίξει μιας και ο Εσίτι δεν πρόκειται να γίνει Ελ Καντουρί όχι μόνο σήμερα, αλλά και στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν. Η Ομόνοια δεν έδειχνε να αιφνιδιάζεται, άλλωστε περίμενε πως θα είναι σε θέση άμυνας και θα κυνηγούσε τις χαμένες μπάλες από τους παίκτες του Δικεφάλου. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα χάθηκε στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Γιαννούλης βγήκε από αριστερά, έκανε την συρτή παράλληλη σέντρα, η άμυνα της Ομόνοιας βρέθηκε σε σύγχυση, ο Τσόλακ έκανε την προβολή ωστόσο ήταν αδύναμο το τελείωμα του Κροάτη και ο Φαμπιάνο μπλόκαρε.

Κι ενώ τίποτα δεν προμήνυε πως θα έχουμε κάποιο γκολ στα πρώτα 20λεπτά της αναμέτρησης τα προγνωστικά ανατράπηκαν. Στο 16ο λεπτό η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Μποτεάκ. Ο Λέτσιακς από τα αριστερά έκανε την συρτή σέντρα με τους τρεις αμυντικούς του ΠΑΟΚ να παρακολουθούν μόνο την πορεία της μπάλας και τον Γάλλο επιθετικό με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως ακριβώς στο ματς με την ΑΕΚ έτσι και απόψε κόντρα στην Ομόνοια αυτό το γκολ έριξε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Φερέιρα. Δεν υπήρξε το καθαρό μυαλό, δεν υπήρξε καμία έμπνευση, αλλά το πιο σημαντικό ηρεμία στο παιχνίδι του Δικεφάλο. Η Ομόνοια έκλεισε τους χώρους μη επιτρέποντας στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να πατήσουν κάτω τη μπάλα και να δημιουργήσουν φάσεις οργανωμένης επίθεσης. Είχαμε και πάλι τις γνωστές γιόμες από τα δύο άκρα, αλλά και τις 40αρες μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση.

Η ομάδα που έχασε την μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Ομόνοια όταν ο Παπουλής στο 41ο λεπτό από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε την αλλαγή που περιμέναμε όλοι δηλαδή έβγαλε από τον αγώνα τον λίγο Άντερσον Εσίτι με τον Ντούγκλας Αουγκούστο να περνάει στο παιχνίδι μετά από 6-7 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό τον οποίο είχε και τον άφησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Δικέφαλος άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο να παίζει πιο γρήγορά και κάνει επιτέλους και κάποιους καλούς συνδυασμούς. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ασπρόμαυρους στην επανάληψη σημειώθηκε στο 54ο λεπτό. Ο Γιαννούλης έκλεψε τη μπάλα από τον Μποτεάκ μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Τσόλακ με τον Κροάτη επιθετικό να είναι σε θέση για γκολ όμως την έστειλε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης όταν ο

Σβαμπ έβγαλε στον Μουργκ, ο οποίος τελείωσε τη φάση με το αριστερό κάνοντας το 1-1.

Η απάντηση της Ομόνοιας στο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν μια απίστευτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τζιωνής βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με το χέρι απομακρύνει την μπάλα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα πέρασε ότι καλύτερο είχε στον πάγκο κυρίως επιθετικογενής ποδοσφαιριστές όπως οι Σφιντέρσκι, Ροντρίγκο, Τζόλης και Μπίσεσβαρ προκειμένου να πετύχει ο Δικέφαλος την ανατροπή στο παιχνίδι . Ο Δικέφαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του πίεσε ασφυκτικά την εστία του Φαμπιάνο χωρίς όμως να δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις στον αγώνα στον αγώνα. Στο 72′ παραλίγο να έχουμε αυτογκόλ για την Ομόνοια. Ο Μουργκ έβγαλε για τον Γιαννούλη, αυτός έκανε τη σέντρα με τον Λίφτνερ στην προσπάθεια του να διώξει λίγο έλειψε να την στείλει στην εστία της ομάδας του.

Ο Δικέφαλος πάλεψε για την ανατροπή μέχρι το τέλος της αναμέτρηση χωρίς όμως επιτυχία παρότι την άγγιξε στις καθυστερήσεις όταν ο Σφιντέρσκι με προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνο. Το τελικό 1-1 με την Ομόνοια δεν είναι καλό αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονίκης, από την στιγμή που η Γρανάδα κέρδισε μέσα στην Ολλανδία την Αϊντχόφεν. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες γιατί με τις συνεχόμενες γκέλες σε Ελλάδα και Ευρώπη αφήνει βαθμούς απέναντι σε ομάδες μικρότερης δυναμικής.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (62’ Ροντρίγκο), Γιαννούλης, Σβάμπ, Εσίτι (45’ Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Τζόλης), Μουργκ (73’ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (62’ Σφιντέρσκι).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λαγκ, Λέτσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ (75’ Κούσουλος), Παπουλής (75’ Ασαντέ) Μποτεάκ, Τζιώνης, Ντουρίς (75’Κακουλής).

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024