Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατακλυσμός στα Χανιά : Πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις - Εγκλωβισμοί και πρόβλημα με επιβατική πτήση

Κατακλυσμός στα Χανιά : Πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις – Εγκλωβισμοί και πρόβλημα με επιβατική πτήση

Τα Χανιά έπληξε χθες Τετάρτη η κακοκαιρία καθώς από το απόγευμα σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, προκαλώντας πλημμύρες, ζημιές και κατολισθήσεις. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους στα νερά. Ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες για επιβάτες προγραμματισμένης πτήσης για Αθήνα.

Συναγερμός έχει σημάνει στον Νομό Χανίων λόγω της έντονης κακοκαιρίας και της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει τα βόρεια του νομού από το απόγευμα της Τετάρτης.

Ποτάμια οι δρόμοι

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα ορμητικά νερά έχουν σχηματίσει ποτάμια σε πολλούς δρόμους, με πολλά σημεία να μην είναι πλέον προσβάσιμα με αυτοκίνητο.


Φωτογραφία zarpanews.gr

Σε αρτηρίες όπως ο κόμβος του Κλαδισού η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, με τη στάθμη του νερού να έχει φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο και κατάστημα της περιοχής να έχει πλημμυρίσει.


Φωτογραφία zarpanews.gr

Εφιάλτης

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η μετακίνηση δύο ατόμων στα Χανιά, όπως μεταδίδει το flashnews.gr, καθώς τα αυτοκίνητα τους εγκλωβίστηκαν στα νερά, κοντά στην περιοχή Πλατάνι, λίγα μόλις μέτρα από το ναυτικό νοσοκομείο.

Στο κάθε αυτοκίνητο επέβαινε ένα άτομο και για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Οι οδηγοί απομακρύνθηκαν από τα οχήματά τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, δρόμος μετά τον ναύσταθμο έχει κλείσει με κορδέλες καθώς η διέλευση από το σημείο είναι επικίνδυνη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Εκκληση για τις μετακινήσεις

Οπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις και όσοι πρέπει να κυκλοφορήσουν αναγκαστικά, να κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω ζημιών και κατολισθήσεων.

Διαμαρτυρίες επιβατών

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας τη κακοκαιρίας το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι επιβάτες της πτήσης 4531 της Ryanair που θα αναχωρούσε στις 22.45 για Αθήνα, ενημερώθηκαν πως το αεροσκάφος λόγω κακών καιρικών συνθηκών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου και πως θα τους μεταφέρουν εκεί με πούλμαν προκειμένου να ταξιδέψουν στον προορισμό τους.


Φωτογραφία zarpanews.gr

Οι επιβάτες αντέδρασαν έντονα και ορισμένοι ζήτησαν να επιστραφούν τα χρήματα τους γιατί δεν ήθελαν να ταξιδέψουν με αυτόν τον καιρό οδικώς για το Ηράκλειο, αλλά η εταιρία τους ενημέρωσε πως καθώς η πτήση θα εκτελεστεί, έστω και από άλλο αεροδρόμιο, δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024