Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής : Το δικαστήριο αποφασίζει για τις αναστολές - Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Δίκη Χρυσής Αυγής : Το δικαστήριο αποφασίζει για τις αναστολές – Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Μετά από σχετική πρόταση, το δικαστήριο διαβάζει τα δύο βουλεύματα του 2019 για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους.

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση για τη αναστολή των ποινών και τη μεταχείριση των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται το δικαστήριο.

Μετά από σχετική πρόταση, το δικαστήριο διαβάζει τα δύο βουλεύματα του 2019 για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους. Τα άλλα δύο αιτήματα του Λαγού απορρίφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε διά των συνηγόρων του να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να συλληφθεί στο αεροδρόμιο (αν και δεν συνελήφθη), καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Ζήτησε επίσης να διαβαστούν δύο βουλεύματα του 2019 για την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έπειτα από την ανάγνωση και των δύο βουλευμάτων οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη για το μέιζον ζήτημα των αναστολών.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για μια ώρα και όταν συνεχίσει, θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αναστολές των ποινών.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα Κασιδιάρη

Παράλληλα η έδρα με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλ. Κασιδιάρη με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως της έδρας καθώς έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Πριν απορρίψει η εισαγγελέας τα αιτήματα Κασιδιάρη, ο συνήγορος του Ρουπακιά μετέφερε στο δικαστήριο: «Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρακαλεί να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη».

Υπενθυμίζεται ότι αυτοπροσώπως ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε χθες από την έδρα να διερευνήσει κλήση που φέρεται να έχει γίνει δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου επί κυβέρνησης Σαμαρά προς κάποιον χρυσαυγίτη, ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον καταδικασθέντα Γιώργο Ρουπακιά.

Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, παρόντες είναι οι:

  • Ι. Αγγος, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης (συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος (απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Χρ. Χατζηδάκης (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024