Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ενας πρώην υπουργός Εξωτερικών που γοητεύεται από τον ακτιβισμό για το Κλίμα

Γερμανία: Ενας πρώην υπουργός Εξωτερικών που γοητεύεται από τον ακτιβισμό για το Κλίμα

Ο πρώην (Πράσινος) υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ πιστεύει ότι αν ήταν νεαρός σήμερα, θα ήταν υποστηρικτής του κινήματος «Παρασκευές για το Μέλλον». 

Ο πρώην (Πράσινος) υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ πιστεύει ότι αν ήταν νεαρός σήμερα, θα ήταν υποστηρικτής του κινήματος «Παρασκευές για το Μέλλον».

«Ένα κίνημα όπως οι «Παρασκευές για το Μέλλον» θα με είχε γοητεύσει πολύ, αν ήμουν σήμερα νεαρός, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο Φίσερ στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit». Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε: «Αν δει κανείς την εξέλιξη, τη δυναμική της κλιματικής κρίσης, την ταχύτητα, τότε μπορώ να πω μόνο ότι οι απαισιόδοξοι ήταν πολύ λίγο απαισιόδοξοι. Όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζαμε.»

Ο Φίσερ υπεραμύνθηκε του κινήματος για το κλίμα: «Η κατηγορία ότι οι ακτιβιστές του κλίματος ακολουθούν την πολιτική ως υποκατάστατο της θρησκείας είναι ατυχής. Ποιος είναι πιο ρεαλιστής: οι ακτιβιστές του κλίματος με τον απαισιόδοξο ορίζοντα που βλέπουν, ή οι μεγάλοι αδαείς σε ορισμένα διευθυντικά γραφεία και υπουργεία;» Ταυτόχρονα, όμως, ο ανήκων στην πτέρυγα των ρεαλιστών («Realos») των Πρασίνων στο παρελθόν, προειδοποίησε για τους «κινδύνους βραχυκυκλώματος από τον πολιτικό ριζοσπαστισμό» και τόνισε πως «Ο αυτοματισμός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Ένας ριζοσπαστισμός που δεν δείχνει προσοχή και δεν συνδέεται με μια ισορροπία συμφερόντων γίνεται γρήγορα αμφιλεγόμενος. Τα συμφέροντα της αυτοκινητοβιομηχανίας και, συνεπώς, εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, δεν μπορούν απλώς να αγνοηθούν. Το επόμενο βήμα για τους ακτιβιστές του κλίματος θα πρέπει να είναι η είσοδός τους στα κοινοβούλια για να αναζητήσουν πλειοψηφίες εκεί», κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Die Zeit

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024