Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Champions League : Ο Μέσι έχει σκοράρει κόντρα σε 36 ομάδες

Champions League : Ο Μέσι έχει σκοράρει κόντρα σε 36 ομάδες

Ο αργεντινός αστέρας, με το τέρμα του κόντρα στη Φερεντσβάρος, έγραψε ιστορία, καθώς αυτή ήταν η 36η ομάδα εναντίον της οποίας σκοράρει στην καριέρα του στο Champions League

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει στα 33 του χρόνια να γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο διάσημος Αργεντινός είχε ήδη το ρεκόρ των γκολ έναντι των περισσότερων διαφορετικών ομάδων στο Champions League, αλλά με το χθεσινό που σημείωσε εναντίον των Ούγγρων στο «Καμπ Νου» επεξέτεινε αυτό το ρεκόρ σε 36 συλλόγους από 16 χώρες.

Συνολικά, από τις 41 ομάδες που ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει στην κορυφαία διοργάνωση, μόνο οι Ρούμπιν Καζάν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Ουντινέζε και Ίντερ, κατάφεραν να… επιβιώσουν από τον «ψύλλο».

Ο Μέσι «άνοιξε το λογαριασμό» απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 2 Νοεμβρίου 2005, στην ευρεία νίκη (5-0) της Μπαρτσελόνα επί των «πρασίνων», ενώ σκόραρε και εναντίον του Ολυμπιακού στις 18 Οκτωβρίου 2017, στη νίκη (3-1) της Μπαρτσελόνα επί των «ερυθρολεύκων» στο «Καμπ Νου».

Με το χθεσινό γκολ ο αρχηγός των Καταλανών ξεπέρασε κατά τρεις ομάδες τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ραούλ Γκονσάλες, και κατά επτά τους Κάριμ Μπενζεμά και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Η Αγγλία είναι από τις 16 χώρες το μεγαλύτερο… θύμα του, καθώς ο Μέσι έχει σημειώσει 26 γκολ σε ομάδες από το Νησί, ενώ η ομάδα που έχει «πληρώσει» περισσότερο τις… ορέξεις του είναι η Άρσεναλ, που έχει δεχτεί εννέα γκολ, και ακολουθούν οι Μίλαν και Σέλτικ με οκτώ τέρματα.

Ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φερεντσβάρος ο Μέσι σκόραρε εναντίον των Νάπολι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σλάβια Πράγας, Ολυμπιακού, Γκλάντμπαχ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρέιντζερς, Βέρντερ Βρέμης, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ρόμα, Μπάτε Μπορίσοφ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ντιναμό Κιέβου, Βασιλείας, Τσέλσι, ΑΠΟΕΛ, Βικτόρια Πλζεν, Κοπεγχάγης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Στουτγκάρδης, PSV Αιντχόφεν, Παρί ΣΖ, Σπαρτάκ Μόσχας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Λεβερκούζεν, Μίλαν, Σέλτικ και Άρσεναλ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024