Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρομακτική ανάρτηση Μόσιαλου: Πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σήμερα

Τρομακτική ανάρτηση Μόσιαλου: Πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σήμερα

Μια ανάρτηση που προκαλεί σοκ, με την οποία προειδοποιεί πως «είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα» έκανε πριν από λίγα λεπτά ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος

Μια ανάρτηση που προκαλεί σοκ, με την οποία προειδοποιεί πως «είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα» έκανε πριν από λίγα λεπτά ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος εφιστά την προσοχή όλων: «πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Τέλος επισημαίνει πως χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσια υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων» καταλήγει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος:

Την άποψη του Ηλία Μόσιαλου φαίνεται να συμμερίζονται και άλλοι ειδικοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο και ήδη εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων, όπως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και η ευρύτερη χρήση μάσκας, δηλαδή το να γίνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές χαμηλότερου επιπέδου κινδύνου.

Έρχονται αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένονται οι αλλαγές στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με τα τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας για κάθε περιφερειακή ενότητα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ανάλυση των ήδη επιβαρυμένων επιδημιολογικών στοιχείων, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε περιοχές που παρουσιάζεται αυξητική τάση κρουσμάτων.

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και οι ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η Θεσσαλονίκη να περάσει από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί» επίπεδο, πληροφορία που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ιωάννινα και Καστοριά να περάσουν στο «κόκκινο» επίπεδο, να μπουν δηλαδή σε καθεστώς lockdown,

Αλλαγή επιπέδου λόγω αυξημένων κρουσμάτων είναι πιθανόν να γίνει σε:

  • Κόρινθο (από «κίτρινο» σε «πορτοκαλί»)
  • Σέρρες (από «πράσινο» σε «κίτρινο»)
  • και πιθανότατα Βοιωτία (από «κίτρινο» σε «πορτοκαλί»)

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024