Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ειδική υπηρεσία με 40 στελέχη για να... μοιράσει 32 δισ. ευρώ!

Ειδική υπηρεσία με 40 στελέχη για να… μοιράσει 32 δισ. ευρώ!

Μια τροπολογία για το Ταμείο Ανάκαμψης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δίνει απαντήσεις για το πώς μπορείς να πετύχεις την προώθηση Μεταρρυθμίσεων στο Κράτος

Μα, πως γίνεται η μεταρρύθμιση στο Κράτος; Πότε και πώς παρεμβαίνεις; Με ποια ευκαιρία; Με τι όπλα στη φαρέτρα;

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι τα ερωτήματα αυτά είναι «καλή τη πίστει» αλλά στις μέρες μας μην παίρνετε και όρκο… Πάντως, μια πρώτη απάντηση στο πρώτο και βασικό ερώτημα για την μεταρρύθμιση στο Κράτος προέρχεται από το περιεχόμενο μιας τροπολογίας και αφορά τον κεντρικό πυρήνα του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης  έφερε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Πτωχευτικού Κώδικα, με την οποία συστήνεται Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, που θα  έχει ως σκοπό τον συντονισμό της σύνταξης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης καθώς και την παρακολούθηση και το συντονισμό της υλοποίησης των προγραμμάτων που θα πάρουν το πράσινο φως και με τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών.

Αν διαβάσει κανείς, έστω και στα γρήγορα, το περιεχόμενο αυτής της τροπολογίας θα καταλάβει γιατί οι επαγγελματίες της πολιτικής απεχθάνονται όπως ο διάβολος το λιβάνι, ορισμένα απλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν εφαρμοσθεί σε ευρεία κλίμακα στη δημόσια διοίκηση χτες!

Η νέα υπηρεσία που θα λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα, ο επικεφαλής της οποίας θα είναι manager με αναγνωρισμένα προσόντα θα αριθμεί πάνω κάτω 40 άτομα. Το επαναλαμβάνω: Πάνω – κάτω 40 άτομα. Αυτά και τέλος. Ούτε άλλες προσλήψεις, ούτε μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της χώρας

Η υπηρεσία με τα 40 αυτά εξειδικευμένα στελέχη θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τη μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα από την εποχή της Μεταπολίτευσης – το πρόγραμμα των 32 δις ευρώ. 40 στελέχη, λοιπόν, για 32 δις ευρώ! Ούτε ένας παραπάνω! Μετά από αυτό μπορούν να αρχίσουν οι συγκρίσεις.

Για παράδειγμα, με πόσους βγαίνει πέρα το ΕΣΠΑ; Να αρχίσουμε να μετράμε το δυναμικό της Γενικής Γραμματείας στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τους ανθρώπους της ΜΟΔ Α.Ε, το πλήθος στις Περιφερειακές Υπηρεσίες; Δική σας η εκλογή… Πάντως, τα αποτελέσματα της σύγκρισης γνωστά εκ των προτέρων!

Αλλά, ας ξαναγυρίσουμε στην Ειδική Υπηρεσία. Η τελευταία θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία με τα οποία συγκροτείται μια ευέλικτη και αποτελεσματική μονάδα που όλοι δουλεύουν αποδοτικά γιατί θα έχουν κίνητρα. Συγκεκριμένα και εξ αρχής καθορισμένα. Να μια μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης. Οικονομικά κίνητρα αλλά και μετρήσιμες αποδόσεις στη βάση των αποτελεσμάτων όπως και διαφάνεια και λογοδοσία. Από πάνω μέχρι κάτω. Άλλωστε, η κεφαλή της Ειδικής Υπηρεσίας θα υπογράψει εξ αρχής σύμβαση με όρους και προϋποθέσεις για το έργο που θα κληθεί να φέρει εις πέρας.

Η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Σκυλακάκη που εκφράζει τη γενικότερη βούληση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι η Μεταρρύθμιση στο Κράτος θέλει πρωτίστως τόλμη και απλές, δραστικές παρεμβάσεις που να αφορούν και να επηρεάζουν το μέλλον αυτής της χώρας πέρα από μικροκομματικούς υπολογισμούς και ψηφοθηρικές διευθετήσεις. Άλλωστε, αυτό δεν είναι και το νόημα της πολιτικής δράσης όταν αυτή ασκείται αποκλειστικά και μόνο στο πεδίο της εθελοντικής ένταξης/στράτευσης.

Υ.Γ. : Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του Διοικητή προαλείφεται ο πρώην γενικός αλλά και ειδικός γραμματέας, Ν. Μαντζούφας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024